Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Riverova priča

Svijetom hoda puno svirepih čudovišta koja su u stanju činiti samo zlo. Srećom, radi ravnoteže ima i prekrasnih ljudi koji svojom dobrotom i ljubavlju iscijele svaku, pa i onu najgoru ranu.

Ovo se uistinu dogodilo u jednom okrugu u Kaliforniji. Čovjek je bio u noćnom ribolovu sa sinom i baš kad su se spremali krenuti kući čuo je, a onda i vidio automobil koji je u mrklu noć pored rijeke dovezao prikolicu za konje i iz nje izbacio ono što vidite na prvoj slici - potpuno izgladnjelu životinju pretvorenu u kostur, na rubu smrti. Nazvao je tamošnjeg šerifa i zajedno su pozvali čovjeka koji spašava životinje više od dvadeset godina. Uspjeli su ubogu životinju prevesti do veterinarske bolnice, nadajući se čudu.
I čudo se uistinu desilo. River, kako su ga nazvali, je očito silno želio živjeti. Nakon puno njege, hranjenja i ljubavi koje su mu pružali iz golog kostura prekrivenog kožom pretvorio se u prekrasnog, zdravog konja.

Kad god naiđem na ovakve priče - a ima ih puno, previše - ostanem zgromljena količinom svireposti koja može obitavati u ljudskom biću, pod uvjetom da netko tko je u stanju učiniti nešto ovakvo može biti svrstan u ljudski rod. I ne čine to samo životinjama; čine to i djeci, ženama, onima koji se ne mogu braniti jer su bespomoćni.

Pa ako prepoznate svirepost u nečijim pokretima i pogledu, učinite nešto. Zaustavite pohod zvijeri i onemogućite joj da dalje svijetom čini zlo. Pomognite onima koji nijemo vape za pomoći.

( fotke - Turlock Journal i stranica We Love Pets )












Post je objavljen 25.04.2022. u 20:41 sati.