Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Uskršnja akcija

Placenici

Od prošlotjednog potapanja "Moskve" do danas još nije pokrenut nastavak operacije "Z". Na terenu se bilježe raketni udari po strateškim ciljevima poput spremišta nafte, uz lokalne topničke pripreme i rekao bih testiranja linija sa povremenim napadima. Za to vrijeme Zapad najavljuje nove isporuke pomoći u vojnoj tehnici poput oklopa, vozila, topništva, pješačkog naoružanja i opreme, ali te su brojke simbolične u odnosu na razmjere Ukrajinske bojišnice. Čime se potvrđuje ranija premisa o spremnosti Zapada za borbu protiv Rusa do posljednjeg Ukrajinca. Istodobno postaje sve izvjesnije iscrtavanje novih ili bolje rečeno starih granica Ukrajine i Rusije, koje su bile na snazi prije 1922. godine i Lenjinove intervencije. Bit će vam još zanimljivije ako proguglate vjersku pozadinu Lenjina i današnjeg Zelenskog.

Placenici
foto Čiwa

Od pregleda ostalih zbivanja ističemo airsoft zbivanje u Pušći koje nam u subotu pohode Čiwa i Kum. Nedjelju tj. Uskrs svi provodimo u svojim obiteljskim okruženjima. Mi taj dan obilazimo bazu Romeo-Papa na granici sa Slovenijom. Uskršnji ponedjeljak provodimo u Međimurju koje je do 1945. bilo dio Mađarske. Obilazimo tvrđavu Zrinskih, a uoči nadolazećeg nevremena uspijevamo odletiti 40 minuta. Zbog iskazane želje bolje polovice, utorak krećemo prema Istri koju je također Tito vratio u sastav Domovine. Tamo nakon 15 godina pauze opet srećemo don Damira i vršimo obilazak centra Rovinja i crkve Sv. Eufemije. Nakon ručka krećemo prema Puli. Parkiramo se na carinskom gatu i potom obilazimo središte grada u pratnji druga Rupkea. Posjet tvrđavi i areni su neizostavni.

Placenici

Nazad vozimo uz Kvarnerski zaljev s kraćim zaustavljanjem u Opatiji. Iako nema povijesne znamenitosti to je pravo čudo Austrougarske hotelske arihitekture. Slijedi nastavak puta, izlazak na Riječku obilaznicu i povratak na kontinent. Dolaskom na autoput ulazimo u kišu koja nas prati sve do doma. Dani koji dolaze otkrit će nam daljnji razvoj događaja. Kako privatno, tako i globalno. Nastavljamo pratiti...


Post je objavljen 21.04.2022. u 00:21 sati.