Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Jaja svuda, jaja oko nas

Pune su društvene mreže jaja, pa obzirom da reda mora biti - reko bi gospon Šafranek - evo i ja keljim dvije potpuno različite košarice.

U jednoj su šarene, vesele pisanice koje sam nalarfala uz pomoć najdražih frajera. Srećom sad ima za kupit ovih naglopametnih malenih naljepnica koje se s lakoćom kelje na jaja; kad se sjetim onih nekadašnjih tankih preslikača koji su prvo stajali u vodi, pa moraš imat kirurški preciznu ruku za zakeljit ono tanko govno na pisanicu, pa taman kad misliš da si uspio sve se sfafulja i zgužva, prestrašno. Tako da su frajeri lijepili slije sve u šesnajst.
U drugoj su pisanice za koje moraš imat ruku primarijusa profesora doktora i disciplinu mozga pilota - reko bi naš Jure - da bi ih ispiso. Naravno da ja ne radim te pisanice, meni bi trebalo pola godine za recimo dvije ovakve napravit. Te daj pravi vosak, te piši tankim perom, te kuvaj u boji...mislim lako je za kuvanje, al vosak i pero mi nekako ne leže u ruci. Onda sam ih čuvala svake godine kad dobijem i eto košarice samo takve.

Uglavnom je sve pod kontrolom; šunka je na sigurnom u frižideru, isto ko i francuska, mladi luk je u špajzi, još sutra da skuvam jaja i nafutram ih majonezom, sirom i vlascem i može počet prežderavanje. Jedino sam napravila kardinalnu grešku pa sam kupila čisti hren a ne hren umak, pa kad sam punu malu žlicu utrpala u usta...ajme meni. Pročistilo mi sve od korteksa preko suznih kanala do sinusa, evo me još peče. Tako mi i treba kad ćapam flašicu bez da pročitam šta piše na etiketi.
Kupila sam i paketić breskvica ( pritom ne mislim na voće ), vidila ih u Lidlu i poletila mi ruka momentalno, šta mogu kad ih volim jest. Stolnjak ide na stol sutra ujutro, da se izbjegne flekove tijekom večere kako to obično biva kad u nedoba staviš stolnjak na stol. Lani sam ga, ako se ne varam, zasrala ajvarom dok smo večerali na veliku subotu, pa da izbjegnem micanje jaja i grančice i svačegnečeg bolje da onda ujutro osvane čist na stolu do prvog obroka.

Sad idem na miru provarit večeru i psihički se pripremit za sutrašnje unošenje šesthiljadaosamstopedeset kalorija.
Pa treba i pojest to šta se potrpalo u frižider, jel tako.






Post je objavljen 16.04.2022. u 20:27 sati.