Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing


Kršćanska radost proizlazi iz spoznaje da s Kristom nikada nismo sami, čak ni u najtežim trenucima, kada nailazimo na probleme koji se čine nepremostivima.
Približavamo se Isusu, pratimo ga, ali prije svega znamo da je on taj koji nas prati i nosi na svojim ramenima. U tome je naša radost. Isus se želi poistovjetiti sa životinjom koja služi, s magarcem, jer je zato i došao da nas nosi. Magarac nosi Isusa, ali u stvarnosti je On taj koji nosi težinu. Prilazi nam ovako, jednostavno, odlučno, da na svoja ramena preuzme naše poraze, težinu, nesposobnost da volimo. Korijen naše radosti leži ovdje: Bog je postao jedan poput nas i spreman je na sve.
Želi proći svim ulicama našeg srca kako bi nam uklonio strahove, najdublje rane koje nas sprečavaju da volimo i prihvaćamo ljubav bez uvjeta. Tako da možemo povikati svijetu da je naš život obasjan strasnom Kristovom ljubavlju i njegovim uskrsnućem. Istodobno, Krist nas treba. Želi da slavu njegovog života nosimo sa sobom bilo gdje da živimo: u svojim kućama, ulicama, trgovima, obiteljima, poslovima. Isus nas oslobađa, kao što je to učinio s tim magarcem, da nas učini dionicima njegove slave, svoje bezuvjetne predaje. Ovo je naše odredište, naša prekrasna avantura. Bog je imao plan za tog magarca. Na isti način ima plan za svakoga od nas, plan za slobodu i slavu. (Opus Dei)

Post je objavljen 10.04.2022. u 12:30 sati.