Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

BRITANSKI PREMIJER NENADANO POSJETIO ZELENSKOG


ZELENSKI PRIMIO UPITNIK ZA ČLANSTVO U EU

Nakon što je Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije zajedno s Josepom Borrellom visokim predstavnik EU za vanjske poslove 7. travnja posjetila Ukrajinu, i Buče, mjesto u kome su otkrivene masovne grobnice građana Ukrajine, što je počinila agresorska vojska Rusije, posjetila je i predsjednika Ukrajine Vlodimira Zelenskog . Predala je ukrajinskom predsjedniku upitnik koji će predstavljati početnu točku za članstvo u EU. „To neće, kao obično biti pitanje godina da se formira ovo mišljenje, nego mislim da će biti pitanje tjedana", rekla je.


Borrell i von der Leyen u Buči!

Na željezničku postaju u Kramatorsku, na kojoj je bilo oko četiri tisuće civila koji su namjeravali otputovati kako bi se sklonili od ruskih napada 8. travnja ruske snage su isplaile raketu s kazetnim punjenjem , pri čemu je na mjestu preminulo osamdesetrak osoba, a ranjeno ih je dvjestotinjak. Nakon otkriča masove grobnice u Buči u blizini crkve, otkrića i svjedočenja prisutnih da ruski vojnici siluju djevojčice, starice i djecu, informacije potvrđuju da masovnih grobnica ima još, a jedna je i u Borodjanki kod Kijeva. Opća skupština Ujedinjenih naroda izglasala je suspenziju Rusije iz Vijeća za ljudska prava.
Sasvim je neozbiljno da iz Rusije dolaze informacije da ruska vojska ne ubija civile, nisu oni navodno učinili da mrtvi civili leže na ulici, da ne siluju, da ne stvaraju masovne grobnice. Oni to mogu govoriti svojim građanima s ruske TV, jer su im prethodno ukinuli sve druge mogućnosti primanja informacija, ukidanjem medija.
Ta blokada informiranja neće trajati odviše dugo već samo do vremena kada kritična masa građana Rusije dozna što sve radi ruska vojska, čiji su mladići u dobi od 18-21. godine u broju od 130 tisuća pozvani na regrutaciju – Putinu će biti otvorena vrata za EXIT iz kremaljskih zidina. Iako se on oslanja na povijest i misli da se to ne može dogoditi. Poznato je da je ruski režim premrežen doušnicima, da tamo nije poželjno ni prosvjedovati - jer prosvjednike zatvaraju u zatvor, no – jednoga dana ipak mora doći kraj i režimu ugnjetavanja i lažima na kojima stoji oreol čovjeka koji više nezna biti predsjednik.

Britanski premijer Boris Johnson stigao je 9. travnja u nenajavljenu posjetu Kijevu i ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom.Ponudio Ukrajini oklopna vozila i protubrodske rakete.

U sklopu međunarodne akcije prikupljanja sredstava za podršku Ukrajini prikupljena je 10,1 milijarda eura, objavila je u Varšavi predsjednica Evropske komisije Ursula von der Leyen.
Kampanju pod nazivom “Stand Up for Ukraine” pokrenula je međunarodna organizacija Global Citizen uz podršku Evropske unije i kanadskog premijera Justina Trudeaua.
Jens Stoltenberg glavni tajnik NATO saveza rekao je za britanski Telegraph da NATO radi na planovima za stalnu vojnu prisutnost na svojim istočnim granicama, a u kontekstu eventualne ruske agresije.



Post je objavljen 10.04.2022. u 10:02 sati.