Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Saga o magnoliji

Prije xy godina, više ne znam ni koliko, kupila ja sadnicu magnolije.

Prema onom šta sam naručila, treba bit tamnocrvenog cvijeta i mirisna. Piknula ja nju, primila se ona i izrasla u stabalce. Lista ona svake od tih xy godina, al cvijeta nijednog, ni za lijek. Pa računam - možda nagodinu procvjeta, pa nagodinu opet ništa. Samo lišće vijori na granama.
I kažem ja pred jedno mjesec dana ispaćenom životnom supatniku - sad je dosta, ove godine ide proć jer ja više nemam namjeru gledat lišće i samo lišće. On slegno ramenima, tipa ako hoćeš reci kad da se upali motorka. Magnolije koje usput vidim več polako cvjetaju, a moja navodno crvena primadona ni trc ni mrc.

Ovu subotu sastavio snijeg, ja žalosna i ljuta zbog ružmarina koji je procvjeto ali i zbog voćkica koje su naveliko procvjetale ( nisu moje, al mi je svejedno žao ). Kadli ulazi potencijalni rušilac magnolije i kaže - eno se vide tri cvijeta. Ja podlijevam mesnu štrucu, malo slabije i čujem jer cvrči mašćoba, pa kad sam zatvorila rol kažem - šta si reko, nisam te čula. On ponavlja - vide se tri cvijeta. Ma na čemu, čovječe? Pa na magnoliji.
Ja brže van, on za mnom; snijeg pada a ja stojim ispod magnolije i pokušavam locirat cvjetove u nastajanju. Pokazuje mi najveći pup; pa stvarno će procvjetat, ja u šoku. Nabrojali četri pupa na cijelom stabalcu. Al boja je diskutabilna. Naime za sada izgleda da će bit - bijela. Pup nema blage veze sa tamnocrvenom bojom.

Tu sam ja naglo sretna jer se primadona konačno smilovala i odlučila procvjetat, al bi se najrađe namrtvo posvađala s onim od koga sam kupila sadnicu, kad bi se uopće mogla sjetit kak se zove taj tamo neko ko mi je prodo sadnicu tamnocrvene magnolije. Znam samo da je stigla izdaleka.
Još me potencijalni rušilac pita - jel ti nisi rekla da je crvena? Reko - slušaj, jel tebi ono liči na crveni pup? Da ne liči. Pa šta me onda pitaš, fali Bogu da je konačno procvjetala, kakve god farbe bila.

A možda je problijedila od straha. Možda me čula kad sam spomenula motorku?

Uglavnom u iščekivanju sam da se ti pupovi pootvaraju pa da konačno vidim cvijet od primadone. Nećemo sad dramatizirat oko boje - bijela, crvena, dođe mu na isto.
Trebam samo zaboravit da sam je kupila pod tamnocrvenu, isto ko šta sam zaboravila od koga sam je kupila.

Post je objavljen 04.04.2022. u 20:07 sati.