Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

U MAĐARSKOJ I SRBIJI DANAS PARLAMENTARNI IZBORI


ORBAN ŽELI ČETVRTI, A VUČIĆ DRUGI MANDAT

U Mađarskoj su danas 3. travnja parlamentarni izbori. Oko osam milijona stanovnika Mađarske ima pravo izaći na izbore . Viktor Orban premijer je Mađarske i na ovim izborima želi osvojiti četvrti mandat, a informacije govore da su mađari vrlo nezadovoljni načinom na koji upravlja zemljom. Kako bi njegovu stranku Fidesz porazili i prekinuli dominaciju Orbana, koji je navodno veoma sklon korupciji. Organizirao je mrežu korupcije kako bi ukrao fondove Europske unije, pišu mediji, a neobična je činjenica da njegov otac ima imanje vrijedno nekoliko milijardi, dok Orban na sebi nema nikakve imovine. Također Orban je pro ruski orijentiran, što građani osuđuju i ne žele da ih predstavlja takav političar


Mađarski premijer Orban na izborima 3.4. 2022.

Zato je stvoren neobičan savez opozicionih stranaka, uključujući krajnju desnicu, tradicionalnu ljevicu, zelene i liberale čiji je premijerski kandidat Peter Marke-Zoye.
Transparensy International 2022. Mađarsku je označio kao drugu najkorumpiraniju zemlju Evropske unije dok je prva - Bugarska.




Predsjednik Srbije Vučić na izbornom mjestu 3.4.2022.

Koincidencija Srbije i Mađarske je ta da se i u Srbiji 3. travnja 2022. održavaju izvanredni parlamentarni i redovni predsjednički izbori. Na izbore ima pravo izaći oko 6,5 milijuna birača. Aktualni predsjednik Aleksandar Vučić član Srpske narodne stranke kandidira se za drugi mandat, koji traje pet godina, a nakon toga, prema zakonu nema više pravo na kandidirati se za predsjednika.
Za predsjednika Srbije se kandidira ukupno osmero kandidata, a među kojima su tri žene. Najveću opozicionu koalicija Ujedinjeni za pobjedu Srbije predvodi nekadašnji načelnik Glavnog štaba Vojske Srbije (VS) Zdravko Ponoš.
mzz


Post je objavljen 03.04.2022. u 12:22 sati.