Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Rat i produkcija


Jučer su MSM "proslavili" mjesec dana rata u Ukrajini. S obzirom da je prošli mjesec imao samo 28 dana, 30-ti dan operacije će biti tek sutra. Prigodno se oglasilo i Rusko MVP sa izjavom da operacija teče po planu, a trajat će do ostvarenja ranije najavljenih ciljeva. Za to vrijeme zapadne produkcije tog rata, ne bi se posramili ni stvaraoci filma "Wag the dog". Istodobno izvoz Ukrajinaca u zapadne zemlje se nastavio u skladu sa tom njihovom agendom. Po zadnjim podacima brojka je prešla 4 milijuna ljudi. Očekujem da bi to moglo ići do 8 milijuna, ako se "Operacija Z" nastavi još mjesec dana. Jer koliko se za sada nazire, na temelju ostvarenih rezultata na terenu, trebala bi još najmanje toliko potrajati. Dok Ukrajince tek čeka obnova porušene zemlje, mi neke ratom opustošene dijelove obnavljamo po drugi put. Banovinu konkretno.

Placenici

Posebice kad kuća iz ratne obnove ne izdrži potres, dok ona sagrađena 1945. i dalje stoji. Tako to valjda mora biti u kapitalizmu, gdje natječaje dobija najjeftiniji ponuđač. Zato naš Pobi novu kuću ovaj put gradi samostalno. Nakon ranijeg postavljanja krovišta, na red je došao crijep. Dok se drvo još suši i sliježe pod njegovom težinom, krenulo se sa postavljanjem podova. Počinjemo od kupatila u kojem će se kasnije naliti i betonska ploča kao nosač pločica i sanitarije. Nastavljamo sa podovima u sobama. Posao se svodi na hoblanje dasaka sa one strane koja će biti strop u prizemlju, te zatim njihovom montažom sa šarafima na poprečne nosive grede. Radni dan završavamo oko 17h, ispiremo piljevinu iz dišnih puteva i krećemo na čeke.

Placenici

Mrak brzo pada i okolna šuma se budi. Čuju se povremeni krikovi ptica, krckanja, puhanja i mljackanja. Polako žvačem večeru i povremeno osluškujem. Odjednom tišina. Prošle su negdje dalje. Šetam pogledom po njivi, kad odjednom uočavam crnu silutetu na cca 120-130m. Prati je druga i treća. Odabirem nju kao najmanju, prebacujem na povećanje x9 i gađam. Bljesak, trzaj i optika se gasi. Svijetlim s lampom, ali ne vidim ništa kroz izmaglicu koja se diže. Palim optiku ponovno i uočavam crni obris cca 20m od ruba šume. To je to. Dvogodišnjakinja koja je ostala uz alfa-krmaču u čoporu. Metak je prošao kroz obje plećke i srce. Dvogodišnje ulaganje i obučavanje se napokon isplatilo.

Placenici


Post je objavljen 25.03.2022. u 14:07 sati.