Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Sinusologija

Eto su mi se opet upalili sinusi.

Obzirom da su ovi s lijeve strane popucali u onom karambolu u autu, a u desnom maksilarnom imam polip, onda samo možete zamišljat kako je to dobro kad krene upalni proces. Probudila se, glava puca. Iz nosa ispuhala toliko toga da ne znam kako me nije udavilo po noći. Grlo peče jer se ta govna iz sinusa slijevaju u grlo. Uglavnom - fuj. E onda šibaj po kućni test da se uvjerimo da nije korona ( naravno da nije, sinusi su ), jer doktor radi popodne pa da mogu na pregled. Pa sve takva šmrkava skuvala grah i kiselu repu, i uništila se jeduć. Ubila oko iza ručka. Nazvala ambulantu, kaže - dođite pa ćemo napravit test i onda pregled. Pa napravila sam jutros test, negativna sam skroz. Da dobro, al svejedno moram opet. Jedva se dovukla do ambulante, kud je vruće tud je sve puno prašine, a mene ionako davi šlajm. Obavili još jedno rovanje po nosu ( test negativan, drugi put ) i malo čekala da me doktor pogleda.
Neznatno me nasekiro neki stariji tip, dovezo ženu na nekciju ( nisam zaboravila slovo i, to on kaže nekcija jedno četrnajst puta ) pa baulja vamotamo, pa se naviruje dok žena prima nekciju iza onog zastora, da je ne bi neko napo il ko zna šta joj napravio, pa je dočekuje na vratima ko da je od vjenčanja nije vidio. Reko - oćete se smirit više, kud ne mogu disat ispod jebene maske tud moram gledat oćete me srušit na pod dok manevrirate. Ajde ode sjest, a i mene zvalo u ambulantu pa se nismo stigli posvađat. Dobila antibiotik, pa u apoteku.
Tamo opet specijalac, urla ko da su magistre gluhe jer je ispred njega ono staklo i valjda se nada da će ga srušit glasom. Žena me nešta pita, ja samo vidim da otvara usta jer ovaj na metar od mene viče ko da iz Hrastovice razgovara sa ženom s druge strane stakla, sve mu žile poskakale po vratu. Reko - oćete prestat vikat, puca mi glava od sinusa, čujete se do Siska čovječe. Ajde smanjio on buku za desetak decibela pa sam uspjela čut šta mi magistra ima za reć. Jedva se dovukla doma od vrućine i glavobolje, plus tuđe arlaukanje.

Sad sam večerala, idem se izinhalirat prototipom inhalatora ( ranjgla sa biljčicama u kipućoj vodi plus morska sol i ručnik na glavu ) i slušat tišinu, jerbo mi je danas prevršilo sa dovikivanjem o nekcijama i korištenju prašaka u apoteki.
Ko bi reć da sinusima tako smeta galama iz okoline?


Post je objavljen 24.03.2022. u 20:28 sati.