Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Igor Mandić

Igor Mandić (1939-2022) književni kritičar, esejist, kolumnist, polemičar, pisac. Jedan od posljednjih intelektualaca na ovim našim prostorima, rođen u predivnom Šibeniku (koji nam je podario i Arsena, između ostalih).
Imala sam čast da mi bude glavni urednik, dok sam radila u "Vjesniku" kao novinarka. Vjekoslav Welle je bio prvi (to je onaj kojem sam došla ni pet ni šest da bih rado razgovarala s glavnim urednikom "Vikenda". On je bio u nekom zelenom kombinezonu, mislila sam da je neki majstor....Šetao je po hodniku, izvan redakcije... (kako vanjski izgled može zavarati!!!!!!) A Vjeko će meni: "Pa ja sam taj!" Sramoteee! :(((( Dobro, danas mi je smiješno kakva sam bila. Mali gorenosić.:))))
Uglavnom, nakon Wellea, došla je Ksenija Žlof Rajitić, te na kraju gospodin Mandić. Baš je bio gospodin. Sjećam ga se uz obaveznu kavu i lulu....Jako puno je radio na svakom tekstu. Sve je objašnjavao. Zašto je nešto podcrtao, što ne valja u rečenici i slično. Od gospodina Mandića sam jako puno naučila u zanatskom smislu o novinarstvu....
Neka počiva u miru!



Post je objavljen 14.03.2022. u 20:41 sati.