Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hermionag

Marketing

Mama, odrasla sam



U subotu sam održala predavanje na temu Blogiranja djeci u dobnoj skupini od 9 do 13 godina. Kako sam svoj prvi blog napravila 2005. godine kada sam i sama imala 11 i na Tumblru još uvijek vodim blog koji prati 300,000 ljudi, nadala sam se da će se oni moći poistovjetiti sa mnom iz prošlosti, curicom koja nije bila toliko strašno drukčija od njih danas.

Predavanje je prošlo odlično.

Djeca su bila krasna, zainteresirana, pametna, s pravim pitanjima i puna znanja i ideja. Nadam se da sam ih naučila nešto korisno, jer oni su mene definitivno puno toga naučili u ta kratka dva sata. Ispričala sam im ponešto o povijesti world wide weba, počecima blogiranja, poznatim blogerima i podijelila svoje iskustvo u pisanju i vođenju bloga. Bili su odlična publika.

Dječja znatiželja je predivna stvar.

Naravno, njima je zanimljivije vloggiranje, YouTube i TikTok i influenseri koje oni prate nisu bloggeri. Mr. Beast im je heroj, a RibaFish, blogger na kojeg sam se ja ugledala kao dijete, im je zvučao kao smiješna riječ (ali moram dodati da, kad sam im ju pokazala, rekli su mi da im se sviđa njegova stranica). Pričali smo i o društvenim mrežama općenito jer sam ih željela upozoriti na sigurnost na internetu, iako znam da su o tome sve sigurno već puno puta čuli doma.

Za kraj smo pokušali napraviti blog na ovoj platformi i otkrili da je to nemoguće.

Jeste li znali da se novi blog na Blog.hr-u ne može (ili tada nije mogao) napraviti? Ne znam zašto je tako. Kada su djeca pokušala, jednostavno nisu primili mailove s potvrdama i nisu se mogli ulogirati na blog.

Definitivno ću to probati provjeriti još jednom vođena mišlju da je možda situacija u subotu bila posljedica greške servera ili nečeg drugoga, ali već sam prije primijetila da na početnoj stranici uvijek piše ista statistika. Ima 6 kreiranih blogova u zadnja 24 sata, 148 postova, 383 komentara i 170 logiranih korisnika. 3 blogera pišu komentare, a 15 postove. Te se brojke ne mijenjaju.

Inače, sve fotografije iz zadnje tri objave su mojih ruku djelo. Mislim da sam ovu slikala 2012. ili 2013. godine i jedna mi je od najdražih. Ima nešto u tim biciklima i zlatnoj zgradi u pozadini. Ne mogu objasniti zašto ju toliko volim, jednostavno mi je draga u srcu jer me podsjeća na tu godinu, koja je za mene posebna.

Za kraj vam ostavljam piano verziju popularne pjesme koja mi se jako sviđa. Ne morate ju poslušati, ali vjerujte mi da je lijepa.



Post je objavljen 10.03.2022. u 09:37 sati.