Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dnevnikbivsegastudenta

Marketing

Kulturne razlike i pristup seksu

Moram vam ispričati jednu današnju anegdotu...

Idemo s posla kolegica nastavnica, školska medicinska sestra i ja. Sestra je jedna mlada draga cura, 24 godine, muslimanka s hidžabom.

Išli smo skupa do autobusne stanice. Putem do stanice pita mene sestra kako sam naučio francuski (jer predajem francuski) i da bi ga i ona tako žarko htjela naučiti, ali nema vremena. Meni su takva pitanja dopizdila jer nije govorenje jezika ništa posebno, ako si motiviran i dosljedan, naučit ćeš.

Prije nego što sam išta stigao reći, ubacuje se druga kolegica i kaže da ja još govorim i talijanski, španjolski, na što sestra ostade iznenađena i upita me koliko ja to jezika govorim. Budući da i natucam nekoliko drugih jezika, a sad učim i turski jer živim u Turskoj, pa onda još dodaj i vječnu dilemu hrvatski - srpski - bosanski - crnogorski, rekoh četiri, pet, šest, prestao sam brojati više. Ona šokirana, pa kako misliš prestao si brojati. Ja uto bez razmišljanja rekoh da je to kao seks, negdje oko desetog partnera prestaneš brojat, nakon čega se njoj lice sledilo i prestala je pričati, udaljila se od nas i odjetjela na bus bez nas, mi smo čekali sljedeći.

Kolegica mi je onda rekla da je sestra bila baš ljuta. Kvragu, sad će okrenut glavu svaki put kad je pozdravim, pomislih.

I tako, svaki dan nešto novo naučiš od kulture u kojoj živiš, u tome i jest ljepota življenja u drugim državama <3




Post je objavljen 08.03.2022. u 17:38 sati.