Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Here we go again...

Završio je ciklus zajedničkih čitanja knjige! Ali - ja sam pronašla novu radionicu čitanja! :))))) Marija Ott Franolić, moja divna prijateljica i doktorica komparativne književnosti prihvatila me u svoju radionicu, koja je počela u siječnju. Danas je bio drugi susret, nisam pročitala knjigu koju su imali zadanu - zapisala; na spisku je za čitanje....Iduća knjiga je izuzetno zanimljiva: "Dnevnik Viktora Kleperera - Želim svjedočiti do kraja." Drugi svjetski rat....Veselim se čitanju i diskusiji!!!!!!

Nakon toga, bila sam na tribini, koju je organizirala "Fraktura", "O ukrajinskoj književnosti i kulturi." Promptno su reagirali na situaciju koja se događa u Ukrajini. Video linkom se javila Alla Tatarenko, prevoditeljica hrvatskih autora u Ukrajini, i mrtvo hladno rekla, kao da je to sasvim normalno: "Gle, ako za vrijeme izlaganja budem morala u sklonište zbog uzbune - vi samo nastavite...."...:((((( Na tribini su govorili: Josip Ivanović, Miljenko Jergović, Seid Serdarević i Dariya Pavlešen, prevoditeljica s ukrajinskog.





Jurij Andruhovyč: "Leksikon intimnih gradova", u izdanju "Frakture" - o tome sam pisala na blogu, davno. Promocija je bila uz pitanja za autora, koji je osobno došao u Hrvatsku, i pamtim da se održala u ZKM-u.

Suvremeni ukrajinski autori....


Dariya Pavlešen, Miljenko Jergović, Josip Ivanović.



Alla Tatarenko (na ekranu), a s njom razgovara Seid Serdarević.

Razmišljala sam: postoje ratovi. Oni vanjski ratovi. S oružjem. Bombama, puškama, vojskom....I postoje oni drugi, naši unutarnji ratovi...Ponekad je jako teško razlučiti što treba rješavati kao prvo: vanjske ratove, ili jednako teške, one naše unutarnje ratove...:((((((

Ljubim!




Post je objavljen 28.02.2022. u 23:21 sati.