Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

I POKUPI SVE U KOLO





Dana 27. veljače 2022. godine, s ciljem očuvanja višestoljetne tradicije, u Dalmatinčevom gradu, tako nas obaviještavaju organizatori karnevala, Turistička zajednica Grada Paga i Grad Pag, s trajektnog pristaništa do središnjeg gradskog trga krenuti će karnevalska povorka gdje će se održati primopredaja vlasti i podići karnevalski barjak.



Maškare su usprkos brojnim ograničenjima i svim događanjima, opstale sve do današnjih dana, više puta kao nositelji svih aktivnosti koji su se održavali za vrijeme trajanja karnevala, sve do danas. U gradu Pagu se uglavnom pojavljuje mladež iako ima i starijih zaljubljenika u paški karneval, koji pomažu svojim savjetima, a nerijetko su i sami sudionici samih događanja.

Kada karneval počne, sve drugo zamire. To smo tijekom povijesti više puta svjedočili. Niti korona pa sada i ovaj rat ne mogu zaustaviti karnevalska ludovanja.

U organizaciji paškog karnevala sudjeluju gradske strukture koje osiguravaju da se ova manifestacija može održati, ali ostaje jedna činjenica da nema ljudi koji žive za karneval i koji ulažu cjelogodišnji trud i svu svoju kreativnost i ljubav, Paški karneval ne bi danas bio ono što jest, jedan od najbitnijih i najvećih kulturnih događanja koja se tijekom godine događaju u gradu Pagu.

I tako će eto živjeti Pag narednih nekoliko dana karnevala, vjerujući da će se kao i ranijih godina u ova vesela zbivanja uključiti i ostala mjesta na otoku i ne samo na otoku, jer nosioc karnevalskih događanja uvijek je bio grad Pag sa svim svojim prepoznatljivostima.


Zato dođite, bit će vam po guštu, uz maškare, našu narodnu nošnju, uz Robinju i naravno uz gradsku glazbu koja uvik pokupi sve u kolo.



Post je objavljen 26.02.2022. u 12:46 sati.