Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/petrinjaglobe

Marketing

eTwinning projekt: Mikro plastika u vodi

SŠ Petrinja je veoma aktivna u e Twinning zajednici. Učenici sa svojim mentorima na ovoj platformi surađuju, razmjenjuju znanja i razvijaju iskustva na mnogim projektima. Projekt „Što možemo učiniti sa sjemenkama i plodovima?“ je početkom školske godine dobio oznaku Nacionalne i Europske kvalitete. U ovom međunarodnom projektu učestvovalo je tridesetak nastavnika.


U ovoj školskoj godini nastavljamo sa radom na mnogim projektima. U eTwinning projektu „Mikroplastika u vodi“ sudjeluju učenici 2a, 2b, 3d i 4d razreda i njihove mentorice: Jasmina Cvetnić, Nikica Grabovac Vujasić i Šeherzada Šaini Talić. Cilj projekta jeste istraživanje problematike vezane uz prekomjerno i neadekvatno odlaganje plastike u okolišu. Budući da ovako odbačena, pod atmosferskim utjecajima (sunce, vjetar, kiša i ozon) i onečišćenja se lomi u sve sitnije fragmente promjera manjega od 5 milimetara. Na taj način sve više postaje dio okoliša i predstavlja ozbiljan problem.

Kao što znamo jedna platnena torba zamjenjuje tisuću jednokratnih plastičnih vrećica. Želeći naglasiti važnost ovog problema i dati svoj aktivni doprinos u očuvanju okoliša učenici su donijeli svoje platnene i druge višekratne torbe i pokazali svoj pravilan izbor.
Voditeljica eTwinning projekta: „Mikroplastika u vodi“ Šeherzada Šaini Talić, izvrsna savjetnica

Post je objavljen 20.02.2022. u 23:46 sati.