Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

NAGRADA „ANTE ZEMLJAR“ HRVATSKOG KNJIŽEVNOG DRUŠTVA




Danas je u Novom Listu u Kulturnom prilogu donesena vijest da je Hrvatsko književno društvo u Rijeci povodu stote godišnjice rođenja paškog književnika Ante Zemljara donijelo odluku da će se na godišnjoj razini dodjeljivati književna nagrada, na dan rođenja paškog književnika.


Donijeli su odluke tko sve može učestvovati u natječaju i pod kojim uvjetima a prvo izdanje otvoreno je do 1. kolovoza 2022. godine do kada se mogu predati radovi. Jednako tako predstavljen je i žiri koji će odlučivati kome dodijeliti nagradu.
Nagrađeni će dobivati diplomu, te bronačanu medalju s likom Ante Zemljara te sliku s motivima Paga ili drugim dijelovima književnikova života.
Ovom predstavljanju bio je nazočan i paški novinar Ivo Palčić, dugogodišnji Zemljarov prijatelj koji je izdao knjigu „Večernji razgovori (1995.-2000.) u kojoj je objavio mnoge razgovore s Antom Zemljarom o mnogim temama od rata do kulture. Palčić je naglasio da mu je iznimno drago što je HKD već odavno prepoznao vrijednost Zemljarova opusa.

Treba još' jednom spomenuti da je Ante Zemljar šest puta dobivao nagradu Grada Rijeke „Drago Gervais“ za svoje književno stvaralaštvo.



Post je objavljen 18.02.2022. u 16:26 sati.