Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PREMIJER RH U BRUXELLESU DOBIO PRODUŽENJE ZA TROŠENJE NOVCA IZ EUROPSKOG FONDA SOLIDARNOSTI



PREDSJEDNICA VON DER LEYEN POKAZALA RAZUMIJEVANJE


Eto. Sve je za Hrvatsku dobro završilo. Hrvatskoj je produžen rok za trošenje novca iz Europskog fonda solidarnosti EU do kraja lipnja 2023. godine za obnovu nakon potresa. Iako se ne radi o nekom sitnom novcu, već o 683,7 milijuna eura, gospodin premijer RH Plenković, šarmer, otišao je u Bruxelles, sastao se sa predsjednicom Europske Komisije Ursulom von der Leyen, ona ga je dočekala u crvenom sakou, sličnom onom u kakvom je bila u Zagrebu 2021.u mjesecu srpnju i premijer je dobio što je tražio. Osmjesi , uljudne riječi, i uspjeh je postignut. I to je dobro. I lijepo.


Premijer RH s predsjednicom EU.

Predsjednica Europske komisije je rekla "Drago mi je što sam se susrela s premijerom Plenkovićem. Razgovarali smo o radovima u obnovi uz potporu EU-a nakon potresa u Zagrebu i Petrinji. S obzirom na izvanredne okolnosti, Komisija će povoljno gledati na zahtjev da se uskladi korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti do lipnja 2023."
"Cijenimo što je Komisija uvažila specifičnu situaciju u kojoj se Hrvatska nalazi nakon dva razorna potresa", rekao je premijer Plenković nakon dobro obavljene misije obnavljanja prava na novac iz Europskog fonda solidarnosti EU. Sudeći prema izjavama političara prisutno je zadovoljstvo postignutim uspjehom premijera Plenkovića.


Margareta Zouhar Zec



Dolazak predsjednice Europske unije Ursulom von der Leyen u Zagreb 7.7. 2021. u susretu s premijerom RH Plenkovićem

Post je objavljen 18.02.2022. u 11:04 sati.