Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

O fejsu i oibu

Jel znate vi da postoji mogućnost da ugase fejsbuk u EU?

Pa ja sam u šoku. Taman sam skupila nešta pratitelja i ufurala se u druškanje s tastaturom, eto mogućih problema. Šta je najgore od svega, ja pišem direktno na stranici, nemam pričuljke po kojekakvim folderima na laptopu. Biće zanimljivo ako zbilja dođe do toga da gazda kaže - skupljaj kablove i ugasi im fejs, nek se prime nekog pametnijeg posla. Jebe se njemu šta ja nemam pričuljke spremljene.

I šta ćemo onda? Kak ćemo pratit kud je ko otputovo, ko je u kakvoj novoj vezi, šta je ko skuvo za ručak pa usliko i bubno na svoj zid? Kak ćemo uopće komunicirat, to vi meni recite? Ovako kad napisukam nešta usput bacim oko i šta ima kod mojih fejsbuk prijatelja. Na šta ćemo bacat oči? Ne znam jel ko od vas hendla tiktok, al čini mi se da to i nije za moju branšu. Pa ne mogu vjerovat da neko uopće može doć na ideju da ugasi fejsbuk jer je - citiram - zbog loših rezultata osto bez - pazi sad dvjestopedeset milijardi dolara. Jel znate vi kolko tu ima nula, ljudi moji?!
Moram pod hitno počet razmišljat šta ću i kud ću ako zbilja dođe do ovog tragičnog događaja. Izdavači se baš i ne otimaju za mene pa da svoja dubokoumlja pišem i objavljujem ko bestselere. A i vi se počnite pripremat; počnite se navikavat na mogučnost da neće više bit ove skromne stranice pa da ćirnete i malo se eventualno nasmijete.

I onda još popodne, ko šlag na tortu, dobijem od svog teleoperatera poruku da ih je hakiralo i da tamo neki veleumni haker ima moj oib i ime i prezime i broj telefona. Kartice su ok, koliko sam uspjela saznat, a za oib - pojma nemam jel ga mogu promijenit. Pa ko da nemam dosta sekiracije raznih vrsta, još moram s oibom lupat glavu.

Uglavnom sve neke bezvezne šta vijesti, šta poruke. Ionako sam sva skršena od koječega, sad mi još idu živce i ganglije čupat oko fejsbuka i oiba. Sad idem iz protesta spavat, pa kad se probudim u pola jedan iću malo na fejs. ( Vidiš ti...o tom nisam ni razmišljala - pa po čemu ću štračit kad se u nedoba probudim?! )

Post je objavljen 09.02.2022. u 20:21 sati.