Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Snimka ubojstva veći problem od ubojstva?

Prije nekoliko dana dogodilo se okrutno ubojstvo u Rijeci, gdje je ubojica zatukao ženu u jednom kafiću.

Prema medjskim napisima, radi o, po svemu sudeći, psihički nestabilnom "uličnom pjevaču" koji je jednom prilikom čak i sudjelovao na supertalent showu gdje se tijekom i nakon nastupa svađao sa žirijem, i time već poprilično dobro pokazao svoj mentalni sklop (bahatost, nepristojnost... )

Međutim, nedugo nakon medijskih napisa o samom ubojstvu, pojavili su se i medisjki napisi o postojanju video snimke napada i ubojstva, a koju je snimila nadzorna kamera u kafiću. Zbog tog "curenja" snimke na noge su se odmah digli i dušebrižnici i "institucije".

Procurila snimka koja ledi krv u žilama: Nadzorne kamere zabilježile brutalno ubojstvo žene u Rijeci

Oglasila se i policija. Tko će snositi odgovornost za curenje snimke ubojstva žene u Rijeci?


Što se dušebrižnika tiče, javili su se (u komentarima ispod medijskih napisa) svi, od onih površnih koji su odmah, po injerciji, počeli pljuvati po "onima koji su to snimali, jer nisu pomogli" jer im valjda lijenost i mentalni sklop nisu omogućili da pročitaju dalje od naslova do djela teksta gdje piše da se radi o snimci s videonadzora a ne nečijeg mobitela, pa sve do "zgražajućih velikih moralista" koji su proglasili "nenormalnima" sve one koji su eventualno pogledali tu snimku, i kojima je očito veći problem uopće postojanje takve snimke i mogućnost da je netko vidi, nego samo okrutno ubojstvo.

Što se institucija tiče, s obzirom da je snimka procurila u javnost, odmah se potegnulo pitanje odgovornosti za curenje snimke, jer prema aktualnom domaćem "zakonu o zaštiti podataka" snimke sa videonadzora se kao ne bi smjele prikazivati javno jer su to "posebni zaštićeni podaci". No čija god to odgovornost bila, za očekivati da će AZOP, birokratsko tijelo za "zaštitu podataka" i štancanje upravnih kazni opet nekome napisati enormno visoku upravnu kaznu, kao što je to bilo u sučaju curenja snimke "križanja" dezinficijensom.

Zaštitarskoj firmi kazna zbog snimke na kojoj se Vinkovčanin križao dezinficijensom

Post je objavljen 09.02.2022. u 12:17 sati.