Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Prvi zarađen novac…


Bilo je to davno, davno, kad su ljudi šetali ulicama zagrljeni, sedeli jedan pored drugog bez maske, smijali se i radovali životu.
Nisu postojali mobiteli, pa sam dobila poruku fiksnim
-Hitno dođi u Pariz.
Nije mi mnogo trebalo tek ruž na usne, trasperice, i tašnica na rame, parkič, i u drugoj ulici Pariz, doduše bez Ajfelove kule i Trijumfalne, ali sa ukusnim sendvičima i malinovcem. Za stolom me je čekao rođak sa nepoznatim čovekom
-Možete li na praksu kod nas??
Mogu li?? Da imam krila poletila bih. Samo sam kimala glavom smeškajući se oduševljeno.
-Kad??
-Sutra??
Administrativne gluposti sam odmah završila, zbog smera koji sam izabrala u školi.
Cele noći nisam spavala. Ujutro, pre zore sam bila cakum pakum spremna i dojurila u centar. Preko puta nebodera, blistala je u svoj svojoj lepoti apoteka. To uzbuđenje kad sam prvi put obukla beli mantil zamišljajući da ću spasiti lekovima svet.
Dani su jurili, prvi deo laboratorija prošao je dok sam trepnula, drugi je bio opet apoteka,preko puta nebodera, ovaj put na Sušaku. Tu sam naučila mnogo, stari vlasnik apoteke kome je oduzeta apoteka, to se zvalo nacionalizacija, me je naučio neke stvari koje sam pamtila i koristila celi život . Večno sam mu zahvalna.


Slika mi je poslao Gogoo, nemam svoje…Apoteka na Sušaku
Završio staž, dobila sam papire da mogu upisati zadnju godinu i krenula na kupanje.
Posle desetak, dana, opet, telefon, Paris, i obavjest…dođite po novac koji ste zaradili.
Sedela sam sa malinovcem u ruci, gledala automobile koji prolaze, dole morence, gore Trsat… novac, pravi pravcati novac sam zaradila.
Osećaj je neopisiv.
Došlo mi je da zagrlim celi svet, da svima kupim malinovac da… to što sam radila uživajući, vredi.
Kasnije, mnogo kasnije, kad sam zbog životnih okolnosti, morala napustiti rad u biokemijskoj laboratoriji, taj staž mi je otvorio vrata svih apoteka sveta…mogla sam raditi gde god sam htela.
Sa zahvalnošću ću se sećati tog prvog zarađenog novca, staža, koji mi je omogućio posao celi život, a sve je počelo kao prekrasna avantura.


Post je objavljen 03.02.2022. u 08:48 sati.