Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ssizif

Marketing

Dobrocinitelji ili…..


(Ne)ljubitelji zivotinja!
E sad, ovako cu poceti:
Ja nemam kucnog ljubimca i ne zelim ga imati. I nemojte sad odmah skocit, sta ja onda imam o tome pistati. Netko ce reci: ne voli zivotinje…a nije tocno. Ja bih prije rekla da volim zivotinje a da 80% onih koji ih drze kao kucne ljubimce ustvari njih ne vole.Moje poimanje voljenja je sasvim suprotno od onog kako se prezentira. I u ljudskom svijetu se kaze da kad nekog volis , zelis mu svako dobro, pa makar to bilo i na svoju stetu.Zivotinje , prirodno pripadaju prirodi.Da je trebalo da zive u kucama i stanovima , opet bi se ta priroda pobrinula, pa bi one evoluirale i dosle na neku novu razinu. Ali nisu….nije prirodno…Od kad je svijeta, zive u njihovim prirodnim stanistima, bore se za hranu, teritorij, partnera, …prezivljavaju i razmnozavaju se. Sami….
Je li se moglo zakljucit da su nesretni, nezadovoljni..?Nije..pa je li ih onda trebalo vadit iz tog njihovog prirodnog okruzenja i spasavat od nicega..? Nije..Zasto je to covjek onda cinio??
Naravno , ne zbog njihovih potreba, nego zbog svojih. Trebao mu je netko da bude tu, i da šuti, da čuva, da čeka….da cijeli dan provodi sam i sjetno gleda kroz prozor kad ce mu se “ gazda” vratit. Da onda na par minuta posluzi kao igracka… dobije hranu, za koju se eto ne mora sam izborit. I onda covjek misli da mu cini uslugu. A ustvari je zivotinji “ podrezao krila” , iscupao je iz okruzenja. A nije promislio da je ta potraga za hranom i lov, zivotinjama isto sto i nama odlazak na posao, da je njihov povremeni nestasluk i zadiranje u ljudski teritorij igra… istrazivanje, da je potrebno slobodno da biraju partnera… kao i mi, da slobodno trce skacu , igraju se , bez ogranicenja.
Covjek sve pokvari….a zasto? Zbog sebe i svog dokazivanja. Posjedovanjem zivotinja poceo je dokazivat i,pokazivat drustveni status.Dokazat cete da ste ljubitelji zivotinja, tako sto cete zivotinju zatocit u kuci dok vi obavljate posao… a pokazat cete da ste na statusnoj ljestvici visoko, jer tako nalaže trend.Ovdje izuzimam ljude koji se nesebicno brinu o napustenim i zapustenim zivotinjama, a sto je opet ovjek prouzrocio.
Da su zivotinje trebale da nose kapute ,jakne i kabanice, vjerovatno bi i na tom polju evoluirale…ali nisu. Je li netko misli da je njima udobno s onim kaputicima na njima… ne moze ih se pitat… pa se uzme za pravo odlucit u njihovo ime.

Sve u svemu…ne zelim imati ljubimca, jer mislim da unesrecujem svako zivo bice koje otrgnem iz njegovog prirodnog obitavalista, u kojem se moze slobodno i prirodno ponasat, bit rastrcan , veseo, zivjeti po svojim a ne po mojim pravilima.

Post je objavljen 02.02.2022. u 13:29 sati.