Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Elena Ferrante: "Mraćna kći"

Dakle, književna večer u Kaptol Butique Centru!!!!Na blagajni me čekala knjiga; Barcaffe je dijelio nove okuse svoje kave, a ja sam prije početka popila jedan fini Pelin Antique....:))))Moj mobitel - na zaslonu Đole; i pelin još uvijek....Moderator razgovora i prevoditeljica svih do sada kod nas prevedenih knjiga E. Ferrante: Ana Badurina.

Što reći?! Došla je i Alis Marić ("Čitaj knjigu"), koja se dosta povukla s objavama - ne slažem se sa njenim političkim stavovima, ali - recenzije i preporuke su joj i dalje odlične....

Inače, svih osam knjiga dosada prevedenih kod nas do kraja su mjeseca na sniženju (svaka knjiga je 20 posto snižena u Frakturi - najboljoj literaturi. I još dobijete platnenu torbu, s natpisom Ferrante zauvijek ili nešto slično).

U razgovoru sa prevoditeljicom saznala sam da ima odličan kontakt s ljudima iz Ferrantičine izdavačke kuće, da su uvijek dostupni za pitanja i da brzo regiraju kada ima neku dilemu oko prevođenja neke riječi ili nekog dijela teksta.

Također, ne slaže se sa torijom da romane piše bračni par - Elena je previše usredotočena na ženske teme, što je vidljivo i u filmu - koji je odličan i zaista vrijedan gledanja.

Tema knjige i filma su ženski odnosi. Majka - kćeri, majka - ljubavnica, majka - karijera, odnos među sestrama....Problematizira se tema tzv. nemajke. Može li netko tko ide za svojim snovima i karijerom biti dobra majka?! Zašto je tako teško biti dobar roditelj i slično....

Neću dalje otkrivati, da ne kvarim doživljaj onima, koji namjeravaju čitati ili pogledati film....Velika preporuka od mene. I za film, i za knjigu! Sjetite se da ne volim tužne završetke. Na kraju - ovdje toga nema....Ideja da se spoje knjiga i film odlična je - Čitaj što gledaš zove se taj novi koncept Kaptol Butique Centra, a uz pomoć "Frakture". Book Club je odličan, i mislim da ću češće ovako otići "spojiti" knjigu i film.....I na kraju još popust na Frakturine knjige...Može li bolje?! :))))) Uživala sam! Ispunjena, sretna. Sada čekam predstavu i radujem se - jer sluti na još jednu kazališnu poslasticu.....Sada već znam, čime je Elena začarala čitatelje....Emocijom!

Ljubim!Post je objavljen 28.01.2022. u 01:25 sati.