Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alenalispahic-novitr

Marketing

PREPUCAREVO

Prepucarevo

Prepucavamo se odmjereno, više kao fer-play
Ne bih ni da Pucarevo ode u Prepucarevo
Neka ostane čisto
Lijepo me je, npr. vidjeti ovako raspoloženoga, lepršavoga
i artistički kreativnoga, to je dragost.

Kao što rekoh znam nabrojati svih 50 United States
I sve zemlje UK and Commowhelt, and Europian Union Country,
I znam sve Županije Federacije, District Brčko, i dva Entiteta BIH.
Balkanske zemlje znam nabrojati još od Jugoslavije.

Ne znam, stvarno, osim Sedam Mora druge zemlje osim Australia
Eventualno da mi je poznata i Canada. Ako postoji New Scotland tamo, ili New South Walles. Dakle, ne bih da Pucarevo ode u Prepucarevo. Ako je Travnik otišao u Novi Travnik. Ako je Beograd skliznuo u Novi Beograd. Zagreb u Novi Zagreb. A Novo Sarajevo pored Sarajeva kao New York pored Yorka.



Pojašnjenje pjesme:
Ja znam da postoje neki prijatelji moje umjetnosti osobito moje lirike, acctually my poetry, koje vrlo vole i koje zanima moja art poetika pisanje pjesama je delikatna stvar i šta je pjesnik htio reći. To je pitanje još od Osnovne škole.
Neki možda ne umiju najbolje, naravno blog.hr je razborita platforma i shvata ali ja sam artikulirao svoj izraz i doveo na jedan prikladan nivo, to je jedan dostajanstven level i stil, prijemčiv i tako sebi svojstven da ne sumljam kako se već sad može govoriti o alenizmu u pjesništvu. Kao što i sami znati kao iskreni pjesnik ne smijem biti politički jer pjesnik, istinski ne može pisati pamflete i manifeste i propagandu, postoje za šaltere razni obrasci i birokratske forme. Moja art oslobođena je tehnokratskog uma jer samo ja mogu biti ja kao ja. Zato sam htio ovo pojasniti, however, by THE WAY.


Post je objavljen 24.01.2022. u 13:05 sati.