Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Ko se sjeća štrajka još

Obzirom da je tema tjedna kriza epskih razmjera u Austriji, a da je novokomponovana vlast u Zagrebu kao krucijalni rezultat jednogodišnje vladavine, najavila povećanje cijena odvoza otpada, da vidimo zeru o čemen se tu radi, da ne kažemo Dela.

Austrijski Saubermacher tvrtka specijalizirana za gospodarenje komunalnim otpadom nesto kao Čistoca, ima oko 2500 zaposlenih.
S tim brojem zaposlenih rješavaju problem otpada u cijeloj Austriji, dijelovima Česke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Njemačke, tako da vjerojatno daju uslugu za otprilike dvadesetak milijuna stanovnika, a mozda i vise.
Pokušali su i kod nas nesto, ali Sokol ih nije volio.

Istovremeno Zagrebačka Čistoca ima oko 1800 zaposlenih, i nije u stanju osigurati uslugu za znatno manje od milijun stanovnika grada Zagreba.

Realno bi uvažavajući europsku praksu u Hrvatskoj trebala postojati maksimalno 4 komunalna poduzeća koja bi se bavila zbrinjavanjem komunalnog otpada, a kad sam se zadnjih put bavio tom problematikom bilo ih je 126, i sva su imala visak zaposlenih.

Jedno komunalno poduzeće u blizini Zagreba za koje sam prije nekoliko godina radio nekakve dokumente imalo je oko 250 zaposlenih, od kojih je 40 radilo u operativi.

Eto iz ovih podataka će onima inteligentnijima biti dosta toga jasnije, a onima manje inteligentnima ko novokomponovanom zagrebačkom gradonačelniku i njegovim biracima džaba je krečit.

Dobro sad se Moremo vratit onome sto vas stvarno zanima a to su tračovi i događanja na blogu.

Primjećeno je od strane neimenovanih izvora, da blogerice i blogeri sa ženom u sebi nerijetko posežu za čašom.

Pa su zaredale objave s alkoholom na slikama, sto je blago rečeno skandalozno, i ne preostaje nam ništa nego zapitati se kud ide ovaj svijet.

Nije bilo dosta da su se neke blogerice javno falile kako loču vinčinu, ili pivurinu, pa onda valjda stave ruku u mudante ka Al Bundy i prde i podriguju, nego smo eto došli do toga da se po blogu meću slike žestokih alkoholnih pića, a blogerice i blogeri sa ženom u sebi se oblejaju pa lupetaju bez veze.

Dakle pitam ja vas šta je slijedeće blogerica, u potrazi za višim smislom u dimu ćevapa i Marijuane, ili blogerica koja šmrče belo.

Ne znam, ne znam, ima li to smisla, uopce.

Post je objavljen 23.01.2022. u 09:17 sati.