Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zeljkinkutak

Marketing

Spašen

Naslov: Spašen
Autor: Inna Moore
Izdavač: Innamorata
2021. godina
340. stranica

Kada ju pas natjera da ga čim prije izvede van u šetnju, iako je došla iz dvodnevne smjene, jedva stoji i gleda, ali udovolji mu. No, on nedaleko od kuće, kod kontejnera zastane i počne cviliti. Onako sva jadna i umorna, otvara kontejner i ima što vidjeti, muško tijelo, nepomično, u krvi i ozljedama. Isprva pomisli da je mrtav, ali kada pomakne ruku, zove hitnu i pokušava na sve načine pomoći čovjeku, hladne kože, dok su njegove oči, kada ju pogleda, pričale priču horora i strave. Od toga dana Aubrey se život promijenio iz temelja...

Priča o jednoj djevojci koja je samo razmišljala da li je uspijela spasiti čovjeka iz kontejnera. Toliko je opsjednuta time, da je raskinula vezu, dobila otkaz na poslu, pokušala na sve moguće načine saznati nešto više o njemu. Kada ga konačno pronašla, nije odustajala iako je bio bezobrazan i drzak prema njoj, pokušala ga je oraspoložiti, spasiti od duhova prošlosti. Nije ni sama bila svjesna da je njoj bilo potrebno spašavanje.

Priča o čovjeku koji je izdan od najboljeg kolege, nasamaren i mučen, odbačen u kontejner kao vreća smeća, izgubio posao koji je volio više od ičega, prihvatio obiteljski posao koji nije volio, ogorčen na sve i na onoga koji ga spasio iz kontejnera. Užasnim i bahatim ponašanjem pokušavao držati ljude podalje od sebe, ne dozvoljavajući da zavire u njegov život.

Kada su im se putevi isprepleli, nisu ni slutili da će na kraju jedan drugoga spasiti, uz puno uspona i padova.


Likovi iz knjige me naljutili, razočarali, digli živce, rastužili, rasplakali i na kraju oduševili. Malo je reći da Inna piše odlične knjige, da me i ovom kupila.


Ocjena 5/5Post je objavljen 22.01.2022. u 12:49 sati.