Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bijele-pahulje

Marketing

Moj izbor za vikend

"Juce je bila subota.i Marija je dosla,kao sto smo se dogovorili.Vrlo sam je jako pozelio.jer je imala lijepu haljinu s crvenim i bijelim prugama i koznate sandale.Naslucivale su se njezine tvrde grudi,a zbog smedje boje od sunca lice joj je bilo kao cvijet.Usli smo u autobus i otisli nekoliko kilometara od Alzira,na morski zal,koji je bio stisnut izmedju pecina i obrastao trskom sa strane kopna.Sunce u cetiri sata nije bilo prevruce,a voda bijase mlaka s malim, dugim i tromim valicima.Marija me naucila jednu igru.Trebalo je,plivajuci,s vrha valova piti pjenu,nakupiti u ustima svu tu pjenu,leci na ledja i baciti je prema nebu.To je onda stvaralo kao neku pjenastu cipku,koje je nestajalo u zraku.ili je padala kao mlaka kisa na lice.No nakon nekog vremena usta su mi bila sva ispecena od gorke soli.Marija tada dopliva do mene i priljubi se uz mene.Stavila je svoja usta na moja.Njezin jezik je osvjezavao moje usne,i mi smo se valjali neko vrijeme u valovima.
Kad smo se opet obukli na obali,Marija me gledala svojim sjajnim ocima.Zagrlio sam je.Od tog trenutka nismo vise govorili.Drzao sam je uza se.i tako stisnuti jedno uz drugo,isli smo do autobusa.vratili smo se i otisli k meni u stan. i bacili se u moj krevet.Ostavio sam otvoren prozor,i bilo je ugodno osjecati kako ljetna noc tece po nasim smedjim tijelima."

Mersaultova prijateljica. Bivša daktilografkinja u njegovom uredu. Srela je Mersaulta na kupanju i od tada su oni u vezi. Želi se udati za njega, ali njemu je svejedno. Posjećuje ga u zatvoru i rasplače se na suđenju.






Post je objavljen 22.01.2022. u 09:42 sati.