Novi kavezić i ptičica na fotoblogu! Hvala!!!!!!
Danas je na repertoaru bio wok - piletina, kikiriki, poriluk, soya sos.....
Treba nam: piletina (pileća prsa, izrezati na manje komadiće) 250 g; 100 g poriluka, 100 g očišćenog neprženog kikirikija, 1 nasjeckana ljuta papričica, 100 ml ulja, 1 žlica Gusnela Dolcela, 50 ml soya umaka, 2 češnja češnjaka, malo đumbira (ja sam imala "pravi", ne u prahu), 50 ml bijelog vina.
Pileći file narezati na kockice, posuti Gusnelom.
Poriluk narezati na kolutiće, nasjeckajte češnjak.
Na ugrijanom ulju kratko prepeći kikiriki, izvaditi kasnije na poseban tanjur.
Ispeći piletinu 10 minuta, nakon toga je također izvaditi na tanjur.
Piletinu i kikiriki vratiti u tavu, pomiješati s porilukom.
U posebnom tanjuru pomiješajte nasjeckani češnjak, soya sos, đumbir, vino.
Ovom mješavinom zaliti popečenu piletinu i kratko prokuhati.
Dobar tek!
Evo moga konačnog rezultata. Prefino!!!! Riža i te kako ide uz ovu deliciju, ali jednostavno - nije mi se dalo.:))))