Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Snimke raznih luđak(inj)a...

Histeričnih ljudi svih mogućih vrsta, samozvanih redara i besposličara koji zabadaju u tuđi život i posao, te umišljenih dušebrižnih mimozastih umišljenih veličina kojima sve živo i neživo smeta i narušava komociju, pa se bune, drame i prijete drugima oko sebe, danas ima sve više i više. Takve persone su u stanju doslovno iz ničega stvoriti problem, te stvoriti dramu i neugodnosti neproblematičnim ljudima oko sebe, samo zato jer im je ili jako dosadno u životu pa žele pozornost, ili zato jer umišljaju da imaju ekskluzivno pravo na to da sve što se oko njih događa mora biti po njihovim željama, očekivanjima i zamislima. Ili oboje.

Inače, bitno je napomenuti da kod takvih psihički rastojenih osoba ne pali nikakvo logičko uvjeravanje - one zbog deluzija i vlastitog osjećaja "važnosti" i "nepogrešivosti" u glavi imaju unaprijed složen scenarij za koji su uvjerene se događa ili očekuju da će se dogoditi, bez dodira sa stvarnošću, te se tako i ponašaju, tj. druge oko sebe smatraju problemom pa "istjeruju pravdu".

Iako je najjednostavniji način takve ljude naprosto ignorirati, i jednostavno se maknuti od njih, to ponekad nije moguće - ako se radi o nekoj jako nametljivoj i agresivnoj osobi, ili ako se drama događa na nečijem radnom mjestu, a dramu radi neka samodopadna mušterija, slučajni prolaznik ili "velevažni" kolega...

U takvim situacijama, kada takve persone naprave dramu doslovno iz ničega, jako pomaže pri ruci imati nekakvo sredstvo za snimanje videa (kameru, mobitel s kamerom, gopro ili bilo što drugo), pogotovo ako na lokaciji nema videonadzora (a ponekad čak i tada jer videonadzor u velikoj većini slučajeva ne snima zvuk) kako bi se zabilježile takve situacije, pogotovo zato jer se tu vrlo često događaju lažne optužbe, pokušaji izvrtanja situacije u svoju korist (gdje tlačitelj tvrdi da je "žrtva" situacije koju zapravo sam zakuha), te razna glumataranja (npr. "ozlijede" od nepostojećeg napada i tome sličnog). Uz to, takve videosnimke mogu u slučaju potrebe pomoći policiji u "raspetljavanju" takvih situacija, pogotovo ako dođe i do fizičkog obračuna ili uništavanja imovine.

Naravno da ne treba ni spominjati da se od takvih persona pod normalno može očekivati i to da one "zabranjuju da ih se snima" ili čak zbog snimanja prijete tužbama ili zvanjem policije, iz prostog razloga da njihovo divljanje, nametljivost i agresija ne bi bili zabilježeni na snimci, a snimka koristila kao mogući dokaz protiv njih da su nekoga maltretirali, remetili javni red i mir, prijetili, vrijeđali, uništavali imovinu ili se fizički obračunavali. No u općoj populaciji ima onih koji smatraju da takve situacije i ekscese (u kojima neka psihički rastrojena osoba izvodi cirkuse ili nekoga maltretira ili napada) ne smije snimati iz ovog ili onog razloga (od već poslovičnog spominjanja GDPR-a, pa do navođenja nepostojećih "zakona" i svih drugih mogućih antifotografskih demagogija) čime zapravo staju na stranu takvih ekscesnih osoba...

Na internetu (npr. na YouTube-u) se može naći velike količine video snimaka takvih persona i njihovih ekscesa. Evo ih samo nekoliko...:



[preporučljivo gledati u punoj veličini]

Post je objavljen 11.01.2022. u 20:12 sati.