Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Marija govori o sebi ...(IV dio):

1. Nakon uzašašća moga Sina, dugo sam još živjela u svijetu.. Bog je to htio kako bi se promatranje moga načina života još više duša obratilo k Njemu, a apostoli i drugi izabranici bili osnaženi.
2. Svo vrijeme koje sam još živjela na zemlji, nakon uzašašća mog Sina, posjećivala sam ona mjesta na kojima je On činio svoja čudesa i na kojim je patio. Njegova patnja bila je tako jako utisnuta u moje srce, te bilo što da sam radila uvijek je jednako bila svježa u mom pamćenju.
3. Kada sam jadnog dana, a nekoliko godina od uzašašća moga Sina, bila vrlo mučena težnjom doći k Njemu, ugledala sam blistavog anđela koji mi je rekao: „Tvoj Sin, koji je naš gospodin i Bog, poslao me da ti javim da je vrijeme da tijelom dođeš k Njemu, kako bi ti dao priređenu krunu.“ Odgovorila sam anđelu: „Poznaješ li dan ili sat kada ću se odijeliti od ovoga svijeta.“ Anđeo je odgovorio: „Doći će prijatelj tvoga Sina koji će pokopati tvoje tijelo.“
4. Nakon ove najave, anđeo je nestao, a ja sam se pripremala za rastanak tako što sam još jednom posjetila sva mjesta gdje je moj Sin patio. I kada je moj duh jednog dana bio ushićen u divljenju Božjoj ljubavi, moja duša, u tom promatranju, bila je ispunjena takvim veseljem da se jedva mogla sabrati. U tom promatranju, moja duša odijelila se od tijela.
5. Kada sam predavala svoj duh, oni koji su bili zajedno sa mnom u kući, po neobičnoj svjetlosti spoznali su kakve su se božanske stvari događale na meni. Moje tijelo zatim su odnijeli u dolinu Josafat i pokopali prijatelji moga Sina – koje je Bog poslao. S njima su se pojavili bezbrojni anđeli kao sunčane čestice. Zli se duhovi nisu sudili približiti.
6. Petnaest dana moje je tijelo ležalo pokopano u zemlji, a tada je, praćeno mnoštvom anđela, prihvaćeno u nebo. Ja sam Majka Božja, zato što se Njemu tako svidjelo, no, ja sam i majka sviju koji su u nebeskoj radosti.
7. Imaju li djeca po svojoj volji ono što im je potrebno, za povećanje njihova veselja radost će im biti uvećana vide li prijazno lice svoje majke. Bogu se tako sviđa, sve u nebeskom dvoru ispuniti radošću klicanjem mojoj čistoći i mojim vrlinama, iako oni snagom istog Boga već imaju na neshvatljiv način svako dobro.
8. Ja sam majka sviju koji se nalaze u čistilištu. Jer, sve kazne koje njima pripadaju, a zbog svojih se grijeha trebaju očistiti, svakog se sata zbog moje molitve nešto ublažavaju. Bogu se sviđa da neke od kazni koje su jadne duše zaslužile, budu ublažene.
9. Ja sam majka svekoliko pravednosti koja je u ovom svijetu. Tu je pravednost ljubio moj Sin najsavršenijom ljubavlju. I kao što je ruka majke uvijek pripravna suprotstaviti se na obranu sina svoga srca, ukoliko bi netko krenuo da ga povrijedi, tako sam i ja neprekidno pripravna pravednike, koji su u svijetu, braniti i osloboditi iz svake duhovne opasnosti.
10. Ja sam i majka svih grešnika koji se žele popraviti i voljni su nadalje ne vrijeđati Boga. Poput majke pune ljubavi koja, kada vidi da neprijatelji oštrim mačevima napadaju njezina sina, spremna je zaštititi ga, tako sam i ja spremna grešnika uzeti u zaštitu u svoje krilo. Ja tako činim i činit ću prema svim grešnicima koji moga sina istinskim pokajanjem i pravom ljubavi prema Bogu mole za milosrđe.
11. No, ja imam dva sina za koja sam se osobito bojala i bojim se: prvi je moj Sin Isus Krist koji je rođen iz mog djevičanskog tijela sa svrhom da bi objavio svoju ljubav i spasio duše, i stoga se nije plašio tjelesnih poteškoća ni prolijevanja svoje krvi, nije prezreo slušati govore poniženja i izdržati muku najbolnije smrt. On sam je Bog, svemoćan u vječnoj radosti.
12. Drugi – kojeg smatram svojim Sinom je onaj koji svoje mjesto ima na papinskoj stolici, ukoliko sluša Njegove zapovijedi i Njemu je odan savršenom ljubavi... (Objave, knj IV., pogl. 138)!


Post je objavljen 09.01.2022. u 11:54 sati.