Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dinajina-sjecanja

Marketing

Prijateljici za rođendan...






Ambasadorici mira iz Švedske, pesnikinji i multimedijalnoj umetniici Slavici Božičević, na dar za rođendan...

Hladnoća je ledila dah, a onda se Vremenu u prkos dogodilo sunce. Dočekala nas je Slava i nasmiješeni prijatelji. U njihovom očima kristalna čistoća smislenog života. Sjedili smo u krugu tankoćutne prisnosti, nezaboravni trenuci u kojima se ništa ne čini, a čini sve…
Promocija zbirke, slijed Slavinih uspomena, svaki stih, svaka sintaksa u sebi krije dušu njenog vremena. Osjetih začudnu povezanost prošlosti utkanu u romor glasova..
Zrak je bio pun titraja srca i divljenja Slavinom umijeću izričaja. Glasovi su napisano slijevali u stvarnosti. Bila je to iluzija neopisive ljepote, privid iznjedren iz Slavine ispovjedi o njenom nastajanu, kao galija prepuna blaga usidrena u vali snovitih izričaja, slika oslikana izmišljajem koji se pretakao u zbilju. Pričinjalo mi se kao da je vrijeme stalo. Tonovi pijana i glas sopranistice su doživljaj uramili u punoću doživljaja. U uzavreloj blagosti zimske večeri i susretu srodnih duša ispreplitale su se misli i osjećaji u idilićnu sliku poezije, idilićnu sliku Vremenu u prkos.
Ovo je tek pokušaj pretakanja doživljaja u izričaj. Neopisivi su osmijesi, neizreciva su osjećanja prisnosti koja nas je opijala. Vratili smo se kući bogatiji jednom lijepom uspomenom.

Slava i mi... susret srodnih duša...







Sluhom uranjam u bitak vremena,
opijaju me osjećaji.
Sjećam se, ti i moj On
u poetskom dijalogu.

Kradljivac sam neprocjenjive datosti,
otkidam djeliće misli, slažem mozaik
vaši dijaloga.

Misao o savršenstvu, nadahnuće uronjeno
u emocionalno pamćenje

Čovjek je mjera svim stvarima.

Znam, ti mila
nisi imala dovoljno vremena... tvoj On
je otiašao prerano.

Dijana Jelčić






Post je objavljen 09.01.2022. u 11:11 sati.