Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/morskamorska

Marketing

Gorući wats up


Foto: Otočka

Nakon proslave obljetnice mature u Splitu, generacija klasičara ostala je aktivna na wats up grupi. Od lita smo u kontaktu više nego svih proteklih godina. Duhoviti su s godinama postali duhovitiji. I ka prošek. Šta stariji to bolji. Oni tihi i mirni su takvima i ostali. A borbeni i dalje glasni i jezičavi na simpatičan način. Svakako, sve je krenilo u dobron smjeru. Puno šala i veselih poruka. Pravo osvježenje u svakodnevici. U grupi je puno likara, profešura, znanstvenika, odvjetnika, farmaceuta, inžinjera svih profila. Pa su tako krenula pitanja i zahtjevi kako je kome šta tribalo. I to je bila divna poanta grupe. Šalit se puno. Pitat za pomoć. I dobit je.

Odjedanput bum. Divna grupa viokoobrazovanih ljudi, u zrelin godinama, se rascopila na dvi stranke. Većinske vaksere i nekolicinu antivaksera. Bolje rečeno, na njih dvoje. Vakseri tihi. Odradili šta su smatrali dobrin i ispravnin za sebe i druge. Uglavnom se svi vodili Uzinićevin ričima da bi radije umra od cjepiva nego da neko umre zbog njega jer se nije cjepia. I dok je ta većina bila tiha, kulturna i apsolutno ničim davala do znanja da je, poštujući znanost i njene dosege, odradila po inerciji šta je smatrala ispravnin, ova dvojica su krenila u vođenje 3.svjetskog rata.

Na dnevnoj bazi milijun poruka od kojih mi se grči želudac. Ne virujen svojin očima. Ničim i nikim izazvani, ka probuđeni vulkan. Uzurpirali su grupu i prostor. Kontaminirali nam svrhu postojanja i onda san, ka višegodišnja precjednica razreda, reagirala. Rekla neka se njih dvoje aktiviraju u nekoj drugoj grupi, da nas ostale poštede silovanja mozga na dnevnoj bazi. Tim više šta na grupi nema nikakvog dijaloga o cijepljenju. Malo su me ova dva pecnila ali razred je sta uz mene. Pa su se misec dana primirili. E, sad ima par dana, eto aktivista ponovo. Pljucaju na zdravstvo, sve cijepljene, svi smo tupoglavi, bez mozga...dakle, agresor puca na nevinu čeljad. Bilo kakva rasprava je ka udarac glavon o zid. Niko se iz grupe ni ne pokušava nalipit na baketinu. Pa san lipo izišla iz grupe. Evo me sad zovu da oćemo li u našu novu wats up grupu? Ili da svi blokiramo ova dva? Šta reć? Ko s dicon liježe, popišan se budi.

U Vali bura. Cure i najslađi su u Splitu dobro. Pregrmili najgori dil korone. Hvala nebesima.

A ja? Jesan li na otoku postala asocijalna? Jesan li pre subjektivna kad se sama pitan i sama si odgovaran? Ili mi se, naprosto, ne da trošit život na isprazne tričarije.


Post je objavljen 08.01.2022. u 14:14 sati.