Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Živeti zdravo…


Život treba stalno poboljšavati, u sitnicama menjati. Samo tako možemo biti srećni. Nude više opcija u sretstvima informisanja. To je za one neinformisane, ali da pogledam i odlučim što dalje.
Krenuću sa tim poboljšanjima, ne može škoditi.
Onu u zdravom tijelu, zdrav duh, ili kako imati idealnu liniju sam odmah odbacila. Već u prvoj rečenici su savjetovali buđenje u ranu zoru, hodanje po rosi i 10km laganog trčanja po okolini. Rano buđenje mi nije omiljeno, rosna trava je ispunjena jutarnjom toaletom kućnih ljubimaca, a 10km trčanja kroz grad ne mogu ni zamisliti. Zdravlje kakvo je takvo je, ne treba preterivati.Važno da ništa ne boli i da si izabrao opciju vaccinisan-nevaccinisan.
Odbijeno
Druga opcija je revolucija u kuhinji. Kad se ja pojavim u kuhinji lonci zadrhte od straha, šerpe povuku svoje zagorele pozadine, a poklopci zajauču. Kod mene je uvjek revolucija. Plastika se pomirila sa emajlom, expres lonac zaljubio u tavu i svi se slažu. Što se tiče promene u izboru hrane, tu mi ni revolucija ne bi pomogla kad gvirnem u novčanik. Špargla, brancin, vrganji i slične stvari su postale egzotika i povukle se pred domaćim krompirom. Tjestenina caruje. Pasulj se za sad drži sa tendencijom da krene u retko vidjene goste na stolu naročito od kad sam otkrila da je ukusnije kad se u njega gurne pršute, suhih rebara i slično društvo.
Odbijeno…revolucija dobijena.


Ostade mi romantično veče sa dragim. To mi se dopalo, sveće, prigušeno svijetlo, romantična haljina sa karnerićima, hladan šampanjac, škampi, malo jača šminka. Sve sam tako sredila sa malim izmenama. Svetlo sam potpuno ugasila, a sveću sam imala samo jednu. Haljinu sa karnerićima nisam imala pa sam obukla traperice, šta njima fali. Hladan šampanjac dobre marke, iz gore pomenutih razloga nije došao u obzir pa sam pivu stavila u vanglu za kolače. Škampe volim a la parizjen, a za to mi treba tri sata, ako izuzmem avionsku kartu i vreme da dođem do mora gde jedino ima sviježih, pa sam napravila palčinke sa orasima, kao afrodizijak. Malo jača šminka je ispala dobro pošto se retko šminkam maskara se osušila, pa sam je popljuckala i nakeljala po očima.
Prihvaćeno
Ispalo je malo drugačije.Glavnokomandujući je otvorio vrata, popiknuo se na stočić koji je romantičnoo stojao pored vrata. Opsovao je i struju i ko ih postavi da maltretiraju narod i neke račune… Brzo sam prekinula paljbu zavodljivo se smeškajući.
Uplašemno me je pogledao
-Nije ti dobro??
Treptala sam zavodnički, ali mi je ona vražja maskara ušla u oči i izazvala potok suza… ona crvena krpa preko sijalice se upalila od sveće i počela smrdeti. Na kraju je sve ispalo dobro. Glavnokomandujući je zgrabio pivu, uvalio se u fotelju podigao noge na onaj romantični stočić i pitao, žvaćući palačinke,
-U koliko počinje prenos utakmice.
Obavljeno
I sad ti se drži savjeta iz novina…
Život se poboljšao, nisam ni primetila dok sam sklanjala romantični haos po kući…




Post je objavljen 06.01.2022. u 09:10 sati.