Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zeljkinkutak

Marketing

Kaktus

Naslov: Kaktus
Originalni naziv: The Cactus
Autor: Sarah Haywood
Prevela: Mirjana Valent
Izdavač: Znanje
Svibanj 2021. godine
347. stranica


Susan i Edward Green, brat i sestra, od malena se nisu slagali, uvijek se svađali. Pogotovo kada im je umrla majka i oporučno kuću ostavila Edwardu, ali ne i Susan.

- "U stara vremena, princeza je uvijek morala dobiti princa ili se završetak nije smatrao sretnim."

Susan odlučna u tome da dokaže na sudu da im majka nakon dva moždana udara nije bila pri sebi kada je potpisala oporuku i da je uvjerena kako je Edward nagovorio majku da njemu ostavi kuću. Kopajući po dokumentima i tražeći dokaze, Susan saznaje tajne iz prošlosti koja će ju šokirati i ostaviti bez riječi.

- "Stvar je u tome da otkriješ tko si i što želiš, a onda ostaneš iskrena prema sebi i tome dosljedna."

Zahvaljujući Andrei (@lamonabooks) i njezinoj organizaciji putujuće knjige, pročitala sam ovu knjigu za koju nisam znala o čemu se radi u njoj, nisam pročitala sinopsis. Što se pokazalo dobro jer sam zadovoljna pročitanim. Naravno da neke Susanine postupke nikako ne odobravam, kao npr. svađa i prepucavanje sa bratom oko nasljedstva, odbijanje pomoći od čovjeka sa kojim je bila u tzv. "vezi", odbijanje općenito pomoći drugih ljudi.
Sviđa mi se što je samostalna, hrabra, odlučna, odriješita, što je naumila to je i rekla, nije dala na sebe i uvijek iskrena. Rekli bi da je djelovala hladno i besčutno, ali duboku u njoj se krila žena sa osjećajima.


Ocjena 4/5


- "Ophođenje s pripadnicima suprotnog spola ne razlikuje se mnogo od treniranja psa; morate biti čvrsti i uporni."

- "Jedan život imate. I u tome životu pokažite sebi koliko se volite.
Zbog sebe.
Zbog onih kraj vas i onih iznad vas."

Post je objavljen 29.12.2021. u 11:55 sati.