Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NAGRAĐENI NOVOSADSKI VATROGASCI,POLICAJCI TE KOMUNALNI MILICAJCI

NOVI SAD

Grad je dodijelio novčane nagrade vatrogascima i policajcima, ali oni nisu imali dozvolu MUP-a da pričaju sa novinarima i detaljnije kažu za šta su nagrađeni i kako se osjećaju u vezi sa tim.

Dok ovih 11 uposlenika MUP-a nisu imali dozvolu svog šefa ministra Aleksandra Vulina da išta govore, dvoje komunalnih milicajaca Jovana Dobrojević i Radomir Vuković su imali dozvolu Grada da novinarima ispričaju da su oni nagrađeni za učešće u spašavanju nekoliko ljudi iz požara koji se nedavno dogodio u zgradi u Ulici Jožefa Marčoka 3-5 na Limanu 4. Za koji rad su nagrade dobili policajci Momčilo Krsmanović, Momčilo Sovilj, Mirko Šarac, Mitar Tubin, Vladimir Trivunović i Đura Radman, kao i vatrogasci Dejan Ostojić, Radivoj Popov, Dragan Perić, Dejan Pavkov i Rakić Marko ostat će tajna. U Gradskoj kući nije rečeno kolike su novčane nagrade, a kako je 021.rs utvrdio uvidom u odluke objavljenim u Službenom listu, radi se o 40.000 dinara po osobi. Prilikom predaje priznanja gradonačelnik Miloš Vučević je izajvio da su oni nagrađeni jer su prilikom obavljanja zadataka iz svog djelokruga iskazali visok stupanj profesionalizma i posvećenosti.

"Hvala vam na svemu što ste učinili u 2021. godini. Vaš posao je specifičan i mnogi ne bi mogli da ga rade i ne bi smjeli toliko da riskiraju. Zahvalni smo na svim akcijama otkrivanja krivičnih djela i pronalaženja počinilaca, a posebno na spašavanju ljudskih života. Ponosan sam na grad koji ima ovakve sigurnosne službe i Komunalnu miliciju i zadovoljan što država ima snage da popravlja vaš materijalni položaj. Međutim, svjestan sam da zaslužujete još mnogo više i svi zajedno ćemo raditi na tome da stvorimo dobar ambijent u kojem se mogu povećati plaće...Policija je mnogo angažraanija i efikasnija, iako su izazovi veliki. Ponosan sam na sve vas i ne dam da vas kritiziraju, jer vi ste naši heroji", istakao je gradonačelnik Vučević. U ime nagrađenih obratio se pomoćnik načelnika Policijske uprave u Novom Sadu Momčilo Sovilj. "Ova priznanja su zasluga svih naših kolega koji danonoćno rade na terenu kako bi grad bio siguran. Trudit ćemo se da budemo još efikasniji i zahvaljujemo se gradonačelniku na podršci", naveo je kratko Sovilj. On je u ime nagrađenih i policije gradonačelniku uručio i plaketu.…. IZVOR: 021.rs

Post je objavljen 28.12.2021. u 13:00 sati.