Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Majka Marija govori o Isusu...(II dio):

1. Kada smo dospijevali u strah, siromaštvo li poteškoće, moj Sin nije pribavljao zlato ili srebro nego je upozoravao na strpljivost. Bili smo čudesno sačuvani od svake zavisti. Pristizalo nam je što je bilo potrebno za životno uzdržavanje ili po našem radu ili po milosrđu pobožnih srdaca, tako da nikada nismo živjeli u preobilju, ali smo uvijek imali potrebno. Nismo tražili ništa drugo nego da služimo svom Bogu u svemu.
2. Kod kuće On je sa prijateljima koji su dolazili razgovarao na povjerljiv način, o Zakonu, njegovom značenju i njegovoj uzornosti. Diskutirao je otvoreno s mudrim muškarcima, tako da su se oni čudili i govorili: „Ta pogledajte, Sin Josipov poučava pismoznance, veliki duh govori iz njega“.
3. Jednom razmišljajući o Njegovom bolu, vidjevši me ispunjenu najdubljim žalošću On mi je rekao: „Majko zar ne vjeruješ da sam ja u ocu a Otac u meni?
4. Zašto si ispunjena tugom? Volja je mog Oca da pretrpim smrt, a moja je volja jedno s Očevom. I ono što imam od svoga Oca, to ne može patiti. samo će tijelo koje sam od tebe uzeo patiti, kako bi tijela svih drugih bila otkupljena a duše spašene.
5. Kada bi Mu Josip rekao „Učini ovo ili ono“ bio je tako poslušan da bi odmah to i učinio. Skrivao je moć svog Božanstva tako jako da sam je samo ja ili ponekad Josip mogli prepoznati. Vrlo često smo vidjeli prekrasnu svjetlost koja je blistala oko Njega čuli smo glasove anđela koji su pjevali o njemu.
6. Zli duhovi koji nisu mogli istjerati poznati egzorcisti po našem zakonu, izlazili su pri pogledu na prisutnost moga sina.
7. Po ljubavi je ušao i prebivao u meni. Vječna Riječ i ljubav su Njega oblikovali. On je meni doista bio kao moje srce! Začet iz dubine Božje ljubavi, a druga djeca se začinju iz požude tijela. Stoga je dobro rekao moj rođak Ivan: Riječ je tijelom postala! Kada je bio rođen osjećala sam kao da je polovica moga srca bila rođena i od mene otišla.
8. I kada bi On patio, osjećala sam kao da bi patilo moje vlastito srce. Moje je srce bilo bičevano probodeno kada je On bio bičevan i proboden. Ja sam Njemu i Njegovom bolu bila posve blizu i nisam dopustila da me od Njega odijele.
9. Stajala sam posve blizu Njegova križa, i kao što jače boli ono što je srcu bliže, tako sam i ja osjećala Njegovu bol jače od drugih. I kada je On s križa pogledao na mene, a ja prema Njemu, potekle su suze iz mojih očiju, iz mojih dubina.
10. I kada me moj Sin ugledao posve zgnječenu bolom, moj mu je bol pripravio tako gorke osjećaje da, je sav bol, koju su Mu prouzročile Njegove rane, narastao u bolu u kojem je mene ugledao. Zato kažem hrabro da je Njegova bol bila moja bol, jer Njegovo je srce bilo moje srce!
11. I kao što su Adam i Eva prodali svijet za jednu jabuku, tako smo moj Sin i ja iznova otkupili svijet jednim srcem!
12. Kada sam nakon rođenja ugledala i promatrala Njegovu ljepotu, prokapala je moja duša rosu radosti u svijest da ja takvog Sina uopće nisam vrijedna!


Post je objavljen 26.12.2021. u 13:03 sati.