Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ZELENA AKCIJA POKRENULA NOVI PORTAL



ZELENA AKCIJA POKRENULA NOVI PORTAL

Zelena akcija, nevladina, nestranačka, neprofitna i dobrovoljna udruga građana osnovana 20. siječnja 1990. pokrenula je portal Aktivizam.hr! https://aktivizam.hr/
Portal je volonterski osmislila i realizirala Aktivistička grupa Zelene akcije, uz pomoć sredstava fonda Europskih snaga solidarnosti pri Agenciji za mobilnost i programe EU, te će se konstantno usavršavati.

"Ovaj je portal zamišljen kao mjesto za informiranje, inspiraciju i povezivanje udruga, kolektiva i pojedinaca koji su željni promjena, a spremni na društveni doprinos i solidarnost" kaže Antonio Dominik iz Zelene akcije, jedan od osnivača portala.
Portal je prilagođen korisniku te će na jednom mjestu pružati informacije o velikom broju organizacija, neformalnih inicijativa ili kolektiva iz čitave Hrvatske te aktivnostima koje provode. Na portalu se na jednostavan način mogu pronaći aktivnosti u kojima šira javnost može sudjelovati, poput radionica, tečajeva, radnih akcija, tribina, prosvjeda, volontiranja itd. Osim navedenog, na portalu su objavljeni kratki informativni profili i kontakti raznih organizacija kako bi zainteresirani saznali koje su mogućnosti uključenja u njihov rad. Portal pruža prostor i promovira grupe u čijoj su srži djelovanja ekološka, društvena, rodna ili ekonomska pravda, nenasilje, inkluzivnost i antidiskriminacija, kao i solidarnost, dobrovoljno sudjelovanje i zajednička akcija te participativna demokracija.
“Iako u Hrvatskoj djeluje velik broj neformalnih i formalnih kolektiva koji nude različite aktivnosti, dosad nije postojalo jedinstveno mjesto na kojem se za njih može saznati, a da pritom ne morate proći kroz puno vijesti ili priopćenja. Zato vjerujemo da je ovaj projekt vrlo koristan te se nadamo da će doprinijeti širenju aktivizma u Hrvatskoj”, kaže je Dominik.




Post je objavljen 22.12.2021. u 10:08 sati.