Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kockavica

Marketing

Recept!

Ok, ovo mora biti zasebni post!
Demetra me tražila recept za kruh!
Pa ne događa se svaki dan, ma kaj svaki dan.... ni svake godine da me netko traži recept. :))))

Sad ću ja to smislit, baš onako kako to rade vrhunski pisci recepata.

Sve je počelo unazad kojih mjesec dana.
Gubila sam vrijeme na instagarmu kad mi je za oko zapeo video mlade Njemice vegetarijanke.
Pomalo patim na vegetarijanke, ali nastojim ih previše ne uznemiravat, jer nismo kompatibilni.

Kaže ona - Focaccia.
Kažem ja - Ne može to biti toliko jednostavno da ja to ne bi mogla pokvariti.

Dakle ovako...

Uzmem posudu, ulijem malo vode i uspem suhog kvasca, malo šećera i pustim gljive na miru neko vrijeme.
Onda uspem brašna, jednom oštrog, dugi put glatko, treći put pomiješano, po principu, što imam to stavim.
Koliko pitaš?
Ne znam. Koliko sune.
Soli, još vode, zapravo dosta vode da bude gnjecavo, i maslinovog ulja.
Zadnjih par puta sam utrpala i suncokretove sjemenke, jednom i bučine, al one mi nisu sjele. Bučine, suncokretove su super.
Pokrijem i zaboravim na to.

Onda to prebacim u protvan namazan maslinovim, koliko sam shvatila to maslinovo je bitno, tri puta otvaram bocu.
I opet zaboravim na to.

Onda namažem maslinovim, ispikam prstima rupe u tome i pospem suncokretovima sjemenkama (zadnja tri puta, prije nisam).
Prije sam stavljala grančice ružmarina, e al, nemam ga uvijek, a tri puta sam išla na Brdo gdje imam grm i zaboravila otrgnuti grančice.
Onda su mi jednom klinci iz šetnje donijeli grančice za kruh, očerupali nekom susjedu grm, ali "samo ono što je virilo iz ograde".

I pečeš dok ne zamiriše i porumeni.

Detaljnim pregledom mobitela, utvrđeno je da postoji foto dokaz, ali samo u tragovima, izrezala sam ključni detalj.




Post je objavljen 21.12.2021. u 10:05 sati.