Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/morskamorska

Marketing

Robinzonka


Foto: Otočka

Robinzon je imao Petka. A ja Njega i Starog.

Radovi na cesti oduzeli su nam telefon, internet, često i prečesto struju. Pa je to obuhvatilo i televiziju. Nemogućnost gledanje dobrih filmova i dokumentaraca. Jedino nam politika nije nedostajala. Ni u jednom trenutku.

U startu smo imali dvije opcije. Prosvirat ili prihvatit? Prihvatili smo. Funkcioniramo u tišini. Bez velikih riječi. Stari je uglavnom autističan, sam po sebi. Plijevi po vrtovima travu, koprivu i ljulj. Doručak, ručak i večeru obavlja u tišini. Odlazi na spavanje. Još uvijek od njega imamo dobro jutro i laku noć.

ON i ja smo već jako dugo skupa. Pet godina tzv.hodanja iz onog vremena, kad se to tako zvalo. I četrdeset u braku. Govorimo prešutno. Pogledom. Motom. Klimanjem glave. Tako, u dane bez struje, Vala je postala place of peace. Idealan slogan za turističku ponudu. Al time se više ne bavimo.

U novim okolnostima, posve srasla s okruženjem, osjetila sam iskonsku bol zbog svakog posječenog bora, kao danak novoj cesti. Veliki broj je žrtvovan. Razrovani bagerom, iščupani iz dubine, korijenjem okrenuti nebu, položili su život. Civilizacijski iskorak nužno znači oduzimanje od majke Zemlje. Sloj asfalta zatvorit će njene pore kojima diše. I tako, na globalnoj razini, ono šta korona radi nama, mi radimo Zemlji. Hoćemo li na vrijeme znat naći mjeru? Prije nego li bude prekasno.

Ja više uopće ne znam gdje prestaju more i nebo, a počinjem ja. Trepere li to zvijezde na nebu ili moje srce, u silnoj želji da grli svoje cure. Da im budem bliže. I u krilu držim, sad već jednogodišnjeg, Najdražeg. Vjerujem u smisao i da svako zašto ima svoje zato. Pa strpljivo zahvaljujem na svakom trenu rutine. U kojem su stvari i poredak na svome mjestu. I željno iščekujem trajni povratak u Split. Grad kojem pripadamo.

Danas je pušten internet. Probno. Na koje vrijeme, samo nebo zna. Vraćam se svom drugom domu. Blogu. Teško da ću pohvatat šta je sve bilo u proteklih mjesec dana. Al jučer je ionako jučer. Mi smo ovdje zbog sada. Zbog danas. Zbog sutra. Silno se radujem ponovnom druženju.


Post je objavljen 17.12.2021. u 14:58 sati.