Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/thelightoftheuniverse

Marketing

Božić je Božić.

Europarlamentarci se svađali oko čestitanja Božića

Što bi to bio "uključiv" jezik? ..... Pazite sad ovo, u nekakvim smjernicama uključivog jezika stoji - " kako ne treba pretpostavljati da su svi katolici pa se predlaže da izraz "božićno vrijeme" bude zamijenjen neutralnim "sretni blagdani"." Kakva jebena jednakost? Ako netko slavi Baala, pa neka ga slavi. Ja slavim Božić. Traži se od mene, kršćanina, da ne kažem božićno vrijeme, nego sretni blagdani. Pa koji kurac?

Kažu lijevi - "Naglasili su kako je bitno voditi se motom EU "Ujedinjeni u različitosti" i koristiti jezik koji će biti uključiv za sve građane EU. "Čestitanjem blagdana" ne žele izbrisati Božić, već uključiti građane EU svih vjeroispovijesti, reklo je više zastupnika, uglavnom lijevih klubova."

Ako smo ujedinjeni, to znači da prihvaćamo sve različitosti. Što ćemo se sramiti vlastite tradicije? Koji je to kurac uključivost? Pa to je nešto suprotno ujedinjenosti.

Opet ljevica - " "Europske institucije sugeriraju uključiv jezik kako bi demokratizirale naš zajednički prostor, ne radi se o dogmi, Božić nije ugrožen", rekla je zastupnica Sira Rego i dodala: "Ništa se ne želi ukinuti, želi se samo stvari ujednačiti."

Što to znači ujednačiti? To znači lištiti nas naših korjena, naših tradicija. To je pogrešan put ka ujedinjenju ljudske vrste.


P.S.

Ako je ovo ljevica, ona dominantna, i ovo su njezini stavovi, onda ja od danas nisam više ljevičar.



Post je objavljen 15.12.2021. u 22:16 sati.