Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zeljkinkutak

Marketing

Ljubav, prevare i laži

Naslov: Ljubav, prevare i laži
Autor: Ivo Fraska
Izdavač: Slagalica
2021. godina
286. stranica

Radnja knjige odvija se u Dubrovniku, rodnom gradu autora, ali i protagoniste Roberta Morettija. Na početku same knjige, radnja se događa u sadašnjosti, opisuje kako Robert odlučuje odmarati i predahnuti nakon Londona, ali jedan poziv prijatelja odvjetnika, odvede ga u drugom smjeru. Nakon ispričane životne priče, odlučuje čuvati mladu Dubrovčanku koja je prije 4,5 godine izgubila muža, poznatog dubrovačkog chefa, a nju već duže proganja višestruki ubojica. Tamam kada očekuješ da će se pojaviti ubojica ili zahuktati situacija, radnja nas odvede u prošlost, točnije u razdoblje između 2012 - 2015. Pojavljuju se novi likovi, nove radnje, nova okolina. Počinjemo upoznavati njihove živote, od kada je sve bilo idilično, do kada je sve otišlo po zlu. Kroz to vrijeme čitanja koje je i više nego zanimljivo sa svakom stranicom, otkrivam sve ono što nisam odmah na početku razumijela. Pred kraj knjige, radnja se ponovno vraća u sadašnjost, da bi se rasplet razvio do kraja.

Knjiga je i više nego odlična. Radnja zanimljiva i lagana za čitanje. Sa likovima se može poistovječiti jer se to sve događa i u stvarnome životu. Knjiga u meni izazvala mnoge emocije, od tuge, ljutnje, zgražavanja, do iznenađenja i čuđenja.
Neki dijelove mi nisu bili jasni, a to je zato što nisam pročitala prvi dio "Pet dana u Londonu", ali nakon ove, morat ću nabaviti i prvi dio.
Uglavnom, ja sam oduševljena knjigom, ne želim više otkrivati jer ne bih bilo fer prema onima koji nisu pročitali. Od mene sve preporuke za ovu knjigicu.

Ocjena 5/5



Post je objavljen 15.12.2021. u 17:00 sati.