Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zeljkinkutak

Marketing

Beskrajno ljeto

Naslov: Beskrajno ljeto smaknuće Brandona Brycea
Autor: Mislav Gleich
Izdavač: Despot Infinitus
2021. godina
174. stranica


Adrian Paine, zadnjeg dana škole, prvog dana školskih praznika, umjesto opijanja i glupiranja u parku sa prijateljima, odluči prošetati u obližnju šumu sa djevojkom Christie i njezinim malim bratom Dannyjem. No, spletom okolnosti, svjedoče smaknuću starca Brendona Brycea. Pod prijetnjom za vlastiti život, čuvaju tajnu koja njihove mlade živote pretvara u noćnu moru punu ljutnje, izjedanja, propitkivanja zašto su starca objesili, mladenačkih ljubavi, pada u depresiju, proživljavanjem traume iz dana u dan.

Ovo mi je prvi susret sa Mislavovim djelom i malo je reći da me oduševio. Knjiga je lagana za čitanje, radnja se odvija brzo i interesantno, što govori i sama činjenica da sam ju pročitala u roku 2 dana. Preporučujem ju svima, mladima i starijima. Svatko će se pronaći u knjizi, bez obzira koje je godište. U knjizi su zastupljeni mnoge teme sa kojima se svakodnevno susrećemo: borba sa depresijom i traumom, tinejdžerska ljubav, borba sa samim sobom.

Ocjena 5/5


O autoru:
Mislav Gleich rođen je 1997. godine u Zagrebu.
Odmalena je volio umjetnost: pisao je priče, svirao gitaru i stvarao glazbu, te se u jednom razdoblju bavio filmom.
Godine 2016. maturirao je u Gimnaziji Lucijana Vranjanina. 2019. završava preddiplomski studij komparativne književnosti i anglistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.
Njegovi su najveći književni uzori Charles Dickens, Mark Twain, J. K. Rowling, Umberto Eco, Victor Hugo i Jules Verne.
U glazbene heroje ubraja Johna Lennona, Paula McCartneyja, Paula Simona i Gorana Bregovića.



Post je objavljen 11.12.2021. u 12:37 sati.