Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/demetra1

Marketing

APSURDISTAN

Sve više i sve češće se dešava da ostanem zapanjena apsurdima u ovoj nam tako maloj zemlji. Često samo odmahnem rukom jer već u idućih pet minuta bit će nešto drugo, a trenutno će nestati kao da i nije bilo. No ovo od jučer jednostavno nisam mogla odmahnuti. Priča ide ovako:
Šoping centar Supernova ili bivši Gardem Mall u Oporovečkoj ulici u Dubravi (Zagreb), sati 10,30. U prizemlju u foajeu kako to obično imaju ti veliki centri ima desetak raznih trgovina, većih i manjih, kafić, apoteka, bankomati i u malom boksu (tip kontejner) poslovnica pošte. Dvije službenice, vrlo ljubazne i najčešće koristi tu mogućnost jer u garaži uvijek ima mjesta. Dakle trebam nešto obaviti na pošti i u Sparu. Najprije pošta. Odlično nitko ne čeka i prilazim šalteru. U tom boksu od pošte dvije službenice. Između njih i nas koji smo izvan boksa, pleksiglas. Službenica ima masku, i ja isto. Ne želim da me redar opominje. Poslušna sam. Dajem pošiljku, no službenica me pristojno traži da joj pokažem covid potvrdu. Kažem zapanjeno, MOLIM (ne galamim, ta velika slova su zapanjenost). Odgovori mi kako je to pošta i da je takav propis. Ja odgovorim kako to nije pošta nego poštanski šalter i kako ja nisam u pošti nego u foajeu šoping centra. Ništa ona na žalost ne zna, jer takav je propis i ona mora od svake stranke tražiti potvrdu. Eto starija gospođa je baš otišla tu (cca 3 m dalje) u apoteku vaditi potvrdu kako bi mogla poslati pismo. Koliki je to apsurd uopće ne treba objašnjavati, ona to razumije, ali njezina je obaveza. Vadim mob i pokažem. No ona ne očitava kod jer to nije propis na pošti pa joj se može pokazati bilo koji QR kod. Previše sam uzrujana i u tišini završavam plaćanje. Stara žena polako prilazi šalteru sa upravo printanim papirom iz apoteke. Odlazim u Spar nitko me ništa ne pita, niti traži (još).
Vratim se doma, i tako uzrujana zovem poštanski broj za korisnike. Odmah se javi gospođa kojoj izrecitiram sve isto o čemu pišem. Da kaže istina je da to nije klasična pošta u koju se ulazi, ali propis vrijedi za sve pošte. Kako za sve pošte pa to nije pošta već samo šalter u koji nitko ne može ući. Jedva te dvije službenice stanu, odgovaram sada još ljuća iako nastojim da mi se ne čuje u glasu. Kažem joj za tu staru gospođu koja je 3 metra dalje u istom prostoru ušla u apoteku da joj printaju potvrdu s kojom se opet 3 metra vratila nazad pred šalter. Stvarno me do iznemoglosti ljute i stožer i propisi idiotskog karaktera. Pa zar u našoj zemlji nema ljudi koji bi promislili prije nego donesu ikakav propis?
Da li bi se trebalo smijati, plakati ili…….

10.12.2021.

2011.g

i

2021.g


glazba mi uvijek popravi dan.


Post je objavljen 10.12.2021. u 09:55 sati.