Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ POSJETIO BELIŠĆE I VALPOVO


GRADOVI ZA ORGANIZIRAN I PRISTOJAN ŽIVOT

Zoran Milanović predsjednik RH posjetio je 7.srpnja dva grada u Osječko Baranjsko županiji Belišće i Valpovo. Udaljeni su jedan od drugoga manje od pet kilometara. U Belišću je predsjednik posjetio Inkluzivnu kuće „Zvono“ u Belišću, jednu od vodećih organizacija u Slavoniji specijaliziranu za područje socijalnog zbrinjavanja i integracije osoba s invaliditetom, za područje socijalnog i neprofitnog poduzetništva te odgoj i obrazovanje osoba s teškoćama u razvoju.


Panorama grada Belišća

Rad Udruge i mladih s teškoćama u razvoju “Zvono” predstavili su predsjednica Inkluzivne kuće Mira Anić, voditeljica poludnevnog boravka Božica Šomođi, radna asistentica Sonja Novoselić te korisnica Udruge Mia Anić. Udruga kroz projekte koje provodi ima 49 zaposlenih i četrdesetak volontera koji, prije svega, nastoje pružiti pomoć roditeljima djece i mladih s teškoćama u uključivanju u sustav socijalne skrbi i odgojno-obrazovni proces.Udruga organizira kreativno-terapijske radionice, dnevni ili poludnevni boravak djece i mladih s teškoćama u razvoju, pomaže pri nabavci ortopedskih pomagala, organizira humanitarne akcije organizira stambene zajednice i smještaj djece i mladih s poteškoćama u razvoju, osposobljavaju djecu i mlade s teškoćama u razvoju za svakodnevne obveze te pomažu pri pronalaženju zaposlenja.

VALPOVO – MJESTO ZA PRISTIJAN I SIGURAN ŽIVOT

U Valpovu je Zoran Milanoivić prisustvovao sjednici vijeća Grada Valpova povodom obilježavanja Dana Grada 7. prosinca. „Ovaj grad posjećujem godinama i promjene su velike. Niti prije petnaest godine ovo nije bio zabačen kraj. Vidjelo se da ovdje postoji tradicija i da grad ima svoj identitet. Ono što viđam je sve bolje i bolje – naprosto, događa se napredak. Stvari idu naprijed, gradi se, izgleda ugodnije za život, privlačnije, kao mjesto u kojem bi netko tko ima jasan plan u životu što sa sobom hoće, te nema nekakve megalomanske ambicije, mogao živjeti pristojan, uredan i jako važno, siguran život“, rekao je predsjednik Milanović.
Predsjednik je rekao da nema recept za to kako da uređuju svoju zajednicu, ali da po njemu svaka jedinica lokalne samouprave, općina i grad u Hrvatskoj sebi mora postaviti cilj „da na ono što je izvorni proračun, da barem još nekoliko puta taj iznos premaši sredstvima iz europskih projekata“. Dodao je kako je to lakše reći nego napraviti, ali isto tako, da to postiže sve veći broj gradova i općina. „Vaš kraj s industrijskom i poljoprivrednom tradicijom kao jedna mala, ali jaka aglomeracija dvaju gradova, može biti jako dobro organiziran prostor za život. To vam želim“, rekao je predsjednik Milanović.

Predsjednik Milanović u Valpovu
Fotka iz ureda Predsjednika


Dodao je kako uvijek govori o europskim fondovima zato što misli da su oni najbolja mjera vrijednosti i mjera uspjeha. „Europske fondove treba uzeti pod svaku moguću zakonitu cijenu i to si postaviti kao glavni cilj jer drugog velikog cilja, druge destinacije na našem putovanju u stvari i nema. Naši branitelji, ljudi koji su za Hrvatsku riskirali i ginuli možda jesu sanjali o nekakvoj Europskoj uniji, ali prije svega o Hrvatskoj. Samo taj novac čini razliku između nas potpuno samostalnih, koji odlučuju o svojim poslovima koliko mala država može i nas, kao dio velikog sustava u kojem veliki vrlo često odlučuju umjesto nas. Ne budemo li svjesni toga naši interesi će biti u pitanju. Vaši interesi su naš i moj jedini posao“, zaključio je predsjednik Milanović.
Na svečanoj sjednici govorili su gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo, načelnik Općine Tisno Kristijan Jareb, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i zastupnik u Hrvatskom saboru i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Goran Ivanović. Uz predsjednika Milanovića u Valpovu je bila savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.


Post je objavljen 08.12.2021. u 10:24 sati.