Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/litterula

Marketing

Geoff i njegova gitara


Jučer sam obavila inventuru i ustanovila da mi je ostalo još 116 tekstova koje bi trebalo prepisati iz novina tj. digitalizirati. Kad bih prepisala i uredila svaki dan po jedan tekst trebalo bi mi 116 dana, ako uspijem prepisati dva teksta svaki dan bit ću gotova za 58 dana, a ako budem jako vrijedna i ak' mi se ne bude jako vrtilo u glavi onda bih mogla svaki dan prepisati tri teksta i digitalizaciju završiti za 39 dana. Nakon toga bi trebalo svih 600 vrtlarskih tekstova ponovo pregledati i sve prekontrolirati - šifre, ilustracije, fotografije, tablice - sve još jednom dodatno spremiti na usb pa najbolje tekstove izabrati, dodati im odgovarajuće fotografije, koje prije toga treba imenovati i urediti, te potom sve objaviti kod Stare vrtlarice. Dio tih vrtlarskih podsjetnika - 177 komada - već sam objavila, ali nisam pritom vodila preciznu evidenciju i tekstove sam svaki put dotjerivala pa moram sve još jednom prekontrolirati i uskladiti.
A dok tekstove prepisujem, pregledavam i uređujem, a fotke dotjerujem i šifriram - usput rečeno to je užasno dosadan posao - slušam glazbu. A jedina glazba koju mogu slušati dok prepisujem tekstove, koja me ne ometa i ne dekoncentrira, jest instrumentalna glazba, i to ne baš svaka, nego naprimjer instrumentalna glazba na gitari.
A takvu glazbu sam pronašla kod gospodina Geoffa Reevesa iz Portsmoutha, koji kaže da je gitaru počeo svirati kao 12-togodišnji dječak. U dvadesetoj je odustao od sviranja, no prije 24 godine ponovo se vratio gitari te ponovo počeo svirati za vlastito zadovoljstvo. Onda se 22. kol 2007. odlučio ubaciti nekoliko svojih snimki na YouTube da vidi kakve bi mogle biti reakcije. A reakcije su jako dobre jer mnogi slušaju njegovu svirku; otkad je objavio svoju prvu snimku imao je 177.319.359 pregleda. Gospodin Reeves danas ima 373 000 pretplatnika, a i ja sam jedna od njegovih redovitih slušateljica.
Poslušajmo zajedno kako Geoff lijepo svira gitaru!



PS. Gledam hrpu novina koju čuvam već dvadesetak godina i mislim si kak' bi bilo najbolje sve to frknut' u smeće, al' onda pomislim - ipak je to rezultat moga dvanaestogodišnjega rada!
Ajmo dalje prepisivat! I slušat lijepu glazbu!


Post je objavljen 06.12.2021. u 09:24 sati.