Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

ROMAN ''ZMAJEV LEGIONAR I KRALJICA CVEĆA'' DIANNE DIVERNO PO SCENARIJU ZA CRTANI FILM

Arena je tog dana bila ispunjena do poslednjeg mesta. Borba lavova i legionara se održavala jedino u onim momentima u toku godine, kada bi Zmaj Tilon tražio od svoje vojske da zauzme neke nove kolonijalne položaje na kontinentu, ili ukoliko bi poslao svoju vojsku u sam poduhvat – otimačine.
Kao i uvek u takvim zmajolikim svečanostima, ovaj Zmaj Tilon zauzimao je svoju posebnu, raskošnu ložu. Svi ostali su bili podeljeni po prezimenima. Tako su postojali delovi Arene s slovima: A, B, C, D, F, G, Z, M, R... Svako je zauzimao mesto onako kako je glasilo početno slovo njegovog prezimena. Sama Arena je bila četvrtasta.
U delu pod slovom – D – sedeo je stariji kapetan Du Kraft s svojom suprugom Awinom. Pored njega sedela su njegova dva sina : Severinio i Dorian.
Tog dana pored vojskovođe Severinija Du Krafta, sedeo je i njegov najbolji prijatelj legionar Taddeo. On je bio dvadesetpetogodišnji mladić svetle kose i očiju.
Za to vreme voditelj programa Zmajolike svečanosti borbe legionara i lavova je čitao svoj tekst:
- I ove godine smo se okupili na ovom mestu, u našoj Zmajevoj Areni. Ove godine tražimo trideset najboljih legionara koji treba da učestvuju u bici s lavovima i crnim panterima posebno uzgajanim i dresiranim za brobu u areni. Najboljih trideset legionara će dobiti posebnu čast – da odlete s našim milim pticama grifonima do zvezde ''Fleur'' i ukradu jedan ili dva bisera s njihovih najlepših pupoljaka. Pročitaću imena šezdeset legionara koji treba da se bore s lavovima. Oni koji prežive će imati tu divnu čast da posete dosadnu, cvetnu planetu koju naš voljeni Zmaj uvek zove ''čemerna cvećara'' – u svom govoru voditelj programa je napravio kratku pauzu kako bi uzeo svoj čekić i jednako poput sudija u sudnici udario je s njim u stol koji se nalazio ispred nejga. Udarac čekića je odjeknuo, a čuo i kratki apaluz – Završni zmajev turir sad može da počne.
Jedan od Zmajevih skutonoša je izašao napred i počeo da čita sva imena s spiska. Jedan po jedan legionar su morali ustati kako bi se upustili u opasnu borbu golim rukama s lavom ili crnim panterom. Kao i uvek u takvim prilikama borbe u areni, jednom bi pobedio legionar, a u drugoj prilici pobedila bi divlja mačka. Tada bi redari na nosilima odnosili – ili legionara ili divlju mačku. Redari bi potom odnosili mrtve legionare sve do podruma gde su se nalazili lavovi. Svi mrtvi legionari tog dana bi poslužili kao jedinstveni obrok krvoločnim zverima.
Borba je kao i obična znala biti veoma nemilosrdna. Među poslednjih petnaestak legionara koji su preostali na tribinama, voditelj je prozvao i ime – Severinija Du Krafta.
- A sada iz tima ''D'' – prozivam i Zmajevog najboljeg legionara Severinio Du Krafa!
Arenom je odjeknuo gromoglasan aplauz, a hrabri, mladi vojskovođa je lagano izašao napred. Za to vreme zmaj Tilon je pažljivo pratio izlazak ovog mladića na sredinu arene.
- Naš najbolji legionar koji je u poslednjih 300 godina bio ovde na našoj zemlji jeste upravo Severinio Du Kraft. Da li će i naš ponos ovog puta uspeti da nadvlada lava kako bi se našao u skupini legionara koji odlaze na planetu ''Fleur'' ostaje nam da vidimo!
Mora se napomenuti da se čuo standardni žamor u publici. Celom Arenom odjekivalo je navijanje : Du Kraft! Du Kraft! Dok je Severiniova mama, lepa gospođa Alvina samo hitro skrila svoje lice na rame svog muža kapetana Du Krafta:
- Ja ovo ne mogu da gledam!
Mladić koji je trenutno bio sam dole u areni je smireno gledao u uzbuđenu masu oko sebe koja mu je skandirala. Samo se osmehnuo i gledao prema toru gde se u tim trenucima nalazio jedan od lavova. Po znaku skutonoše, vrata su se otvorila i lav je krenuo prema njemu..

* * * * * * * * * * * * * * * * *
Novelizacija zaista dobrog scenarija za crtani film ''Zmajev legionar i kraljica cveća'' Dajane Diverno je upravo pred nama, u jednoj maloj formi, i možemo reći da bi ovo bio stvarno zanimljiv roman za omladinu. Autorici preporučujemo da i narednih dana predstavi neke odlomke noveliziranih i drugih scenarija.


Post je objavljen 04.12.2021. u 18:58 sati.