Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

CIJEPLJENJE U ROKFELEROVOJ 4 U ZAGREBU


DOZA CiJEPIVA : PRVA, DRUGA ILI TREĆA?


Cijepi se protiv covida 19, prvi, drugi ili treći put! Preporuka i odluka je u redu, ali nije lako naći mjesto gdje se cijepiti. Kod liječnice opće prakse postoji neki red cijepljenja po starosnim godinama, pa je pitanje vremena kada će tko biti na redu. Cijepljenje na Velesajmu bez najave nije loš izbor, ali tamo su uvijek gužve i meni je ta lokacija jako udaljena. A onda nakon traženja po internetu odlučim po treću dozu otići u Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Rokfelerovu 4. Tamo se cijepljenje provodi srijedom od 14 do 20 sati bez prethodnog naručivanja i subotom od 10- 14 sati.
Fotografije pokazuju kako je tamo bilo 1. prosinca oko 19 sati kada sam ja stigla. Mlade sestre i medicinski brat, sa sobovim rogićima i kapicama djeda Mraza ležerno odrađuju posao cijepljenja protiv korone virusa.
U pozadini ambijenta svira disko glazba. Na crvenim stolicama moraju odsjediti svi cijepljeni petnaestak minuta, preporuka je medicinskog osoblja, kako bi svatko cijepljen bio siguran da
na cijepivo nema reakcije koja bi eventualno zahtijevala lječničku pomoć.
Cijepivo se može odabrati prema vlastitim afinitetima: proizvođača Pfizer- Biontech, AstraZenece ,Moderne ili Johnson & Johnson.
A nakon cijepljenja, udobnog sjedenja i usput dobre glazbe koja godi uhu - odlazak. A već narednog dana, preporuka je ovog medicinskog osoblja, COVID potvrda o cjepljenju može se, nakon što osoba kaže svoj OIB dobiti u ljekarnama, u Zagrebu koje su predviđene da izdaju Covid potvrde o cijepljenju.

U Zagrebu, u ovom slučaju u Rokfelerovoj 4 sve je tako jednostavno bilo i bez ikakvog čekanja u redovima.

EVO NEKOLIKO FOTOGRAFIJA S cijepljenja 1.12. 2020.
Fotke : M. Zouhar Zec














No kako je u unutrašnjosti Hrvatske? Kako je u manjim mjestima i selima gdje treba cijepiti osobe strije životne dobi koji bi se vjerojatno i cijepile kada bi ih netko na kućni prag došao cjepiti
U drugom slučaju hoće li se populacija po hrvatskim selima cjepiti protiv Covida 19.U ove sve hladnije dane ima mnogo prepreka za te stanovnike starije životne dobi.
Margareta Zouhar Zec




Post je objavljen 03.12.2021. u 22:43 sati.