Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dianna-divernoe

Marketing

NOVELIZACIJA SCENARIJA CRTANIH FILMOVA DIANNE DIVERNO


Po preporuci nekih britanskih, američkih i kanadskih izdavača moguće da će doći do (uistinu poželjne i očekivane) novelizacije scenarija crtanih filmova Dajane Diverno. Do sada nije došlo do tog postupka u literarnom radu autorice, mada je najavljivan eventualni rad na tinejdž-romanu ''Bela lisica'', odnosno kako da scenario i bajka postanu tinejdž roman u stilu novela ovog žanra koje su trenutno vrlo aktuelne i vrlo popularne.
Moguće da će doći do novelizacije sledećih književnih dela : ''Carstvo četiri vetra'', ''Merman Gianni'', ''Vajolo - najlepši lav na svetu'', ''Zmajev legionar i kraljica cveća'', ''Lavandula - osveta čarobnjaka'' i ''Bela lisica''. Trenutno se ne zna koji od pomenutih će biti prvi ''napisan'' po scenariju koji je već i predstavljen (u nekoj formi)
Ovakav vid rada, a to se već zna, ima vrlo veliki i značajan uspeh kao deo marketinških kompanija za samu produkciju filmova. Znamo da je to uistinu veliki posao - na primer - pretvoriti scenario ''Carstvo četiri vetra'' u knjigu za tinejdž-populaciju i omladinu, ali se nadamo da će autorica uihvatiti zamah u onom što su preporučili izdavači.
Bajke su i dalje aktuelne, jednako kao i rad na crtanim filmovima.
U osnovi svega je jasno da autorica ima vrlo mnogo toga, da samo objavljuje svoja dosadašnja dela u štampanim izdanjima i prevodima, sigurno ima posla za naredne 3 godine - neprekidno! Ali ipak, mislimo da tinejdž omladina zaslužuje nešto u ovom stilu, a sigurni smo da ona neće tako lako ispustiti i ovakav literarni izazov - novelizacije scenarija crtanih filmova.

Post je objavljen 01.12.2021. u 10:37 sati.