Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/brak

Marketing

Da li ubijete zlatnu gusku jer malo ser* ili nastavite skupljati zlatna jaja?

Neki ljudi su čvrsti u svojim stavovima, neki su beskičmenjaci.
No kao mali naučio sam zakone fizike da ne puca ono drvo sa vitljivo na vjetru kao npr. Žalosna vrba, već ono koje je čvrsto i ne popušta pritisku. Podnosi, podnosi i samo u trenutku kad više ne podnosi silu samo pukne i to je kraj.

Po naravi sam vrlo vatren i mogu da buknem lako, no naučio sam da bolje da si malo iskalkuliram i odvagnem benefite i gubitke.
Tako da sam u više navrata "dozvolio" da me pojedine osobe varaju i oštećuju po njihovom mišljenju, sve dok mi se to isplati.
Kada benefit koji donose više nije veći od "štete" onda im naplaćujem razliku. Ubijem gusku i napravim finu večeru za kraj :)

Preporučili su me za jedan posao drugoj firmi, na meni su imali masnu, masnu zaradu, no imali smo dogovor da dobijam dodatne bonuse za dodatni rezultat izvan osnovnog dogovora.
I sve je bilo dobro dok nisam malo po malo učio jednu od osoba koja me preporučila svemu i gdje me je doslovno izgurivao iz svakog dogovora koji bih ja započeo. Te prisvajao sve zasluge za rezultat sebi.

Eh sad, da ne zatomim ego mogao sam otići direktno klijentu, posrat se na kolege, posao, dogovor i sve S***.
No matematika kaže uzmem svoj dio, maknem se sa strane i dokle ide lova neka kapa.
Žalio sam se drugima koji su me preporučili, dobio sam: NAdamo se da budete riješili problem koji imate.

OK, budem ;) Nastavio sam uzimati zlatna jaja od obične guske.

I tako prolaze godine, jave mi da je gotova suradnja sa klijentom. A znam da me čovjek gleda u lice i laže i da dovodi nekog jeftinijeg koji je kasnije sve upropastio i da su naštetili klijentu i izgubili posao svi.

Ljepo sam podvukao crtu, referirao na sva dosadašnja potkradanja i naplatio retrogradno. Uff, sad im se ne sviđa odjednom rješenje. E pa prije ste rekli da se nadate da budemo rješili, eto ja se sad nadam da budu podnjeli istinu i da ono što im je bilo dozvoljeno to je bilo iz interesa. Interes je nestao i sad je pay day.

Mudra izreka kaže:

MOŽEŠ KOLIKO HOĆEŠ, ALI NE I DO KADA HOĆEŠ!!



Dakako svaki slučaj je zaseban. Ne dozvolite mobing, pogotovo ako dajete dobre rezultate, niste drvo promjenite lokaciju.



Post je objavljen 01.12.2021. u 01:57 sati.