Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/torakvokun

Marketing

28.11.2021.

Hello ljudi !
Prva adventska nedjelja je danas !!

Prvi puta u životu sam samostalno napravila adventski vijenac koji nije vijenac nego je cjepanica ... ukrašena i sa svijećama gore!

Ne znam zašto mi je ovdje to toliko zabavno ... raditi stvari sama. Kreativno. ne znam. Inače sam na Vi s kreativom .. više manje. Ali tom kretaivom. Nikad ne bude dobro ! Ovo sad je ... odlično ! Sretna i ponosna !
Totalno moj đir !

Tjedan iza mene. Ništa posebno osim zapravo najposebnije stvari na svijetu - bonding sa baby K.
25. je bio Thanksgiving - a pošto živim u Njemačkoj, gradu koji je pun amerikanaca- teta čuvalica nije radila. Spojili smo joj i petak ... pa je K. samnom od četvrtka solo doma. D. je uzeo dodatne sate na poslu subotom .. tako da smo 3 dana bile solo nakon 2mjeseca. Znate li koliko se toga promijenilo?? Masa stvari.

Odlično nam je bilo. baš smo se zabavljale, šopingirale i mazile .. baby K. postaje maza. Tko bi to rekao za onu kornjaču s početka ... koja ništa ne treba od nas , ne treba nas, nema maženja pogleda ničega !! Mazi se ... i obožava group hug ! Hahahahha kraljica inicira zajedničko grljenje!

Smjeh teški .. ali je predivno !! Srce mi naraste neopisivo kad smo svi troje u zagrljaju i kad nam dijeli poljupce naizmjenično! Pa predivno!
To sam ja napravila ! Ja! uff ....

U ostalim pokrajinama ili samo u Bayernu (nisam točno informirana jer slušam njemački radio u autu samo pa šta razumijem razumijem - a nije to puno) su zavorili Božićna događnja. Šteta. Kod nas je sve još otvoreno, kao 2G pravila .. koja se nekako ne provjeravaju zapravo ... ne znam kako i zašto i kak su to na kraju dogovorili ... ali neku večer smo se baš išli prošetat. Lijepo je !

Ovo nam je prvi Božić u Njemačkoj. Još jeda Prvi ! Jesam rekla da obožavam Prve ?! :)

Dolazi moja mama ... dolazi mi kuma ... bit će lijepo. i opet ćemo imati vremena za biti solo nas troje ! Bit će lijepo. Malo me strah aminog dolaska .. mislim da će imati 1000001 prigovor na moj stan, u smislu zašto to sad ovdje stoji a ne ovdje .. zašto ovo nije uglancano, zašto koristiš ovaj detrđent ... itd .. takve debilane. Jer ne znam ali kako je starija i kako živi solo toliko vodi brigu o tim nebitnim stvarima. U čemu ćemo poslužiti hranu nama četveroma koji svi znamo situaciju i nedostatak mjesta u mojoj kuhinji za neke ekstra posude i zdjele. Ne znam, možda opet previše dramim prije reda, vidjet ćemo, pisat ću .. ali malo mi se neda da mi takve situacije i gluposti upropaste cijeli doživljaj tog Prvog. Jer ako krenu komentari ..neću šutjeti. Ne ovaj puta! Jer ovo je moja kuća, moja pravila, moje želje i moje mogućnosti ! I ja to tako želim ... i nemam više 10 godina ! Možda sad to grubo zvuči, ali čisto zbog mog psihičkog stanja ... mora tako !

Bila sam kod doktora, naručila se na SVE! Magnet, neurologa ( u 2. mjesecu sljedeće godine!), ginekologa .... mislim da više ništa ne trebam. Krv su mi vadili i 3. puta ... sve je uredu ali neka se nađe svježi nalaz! Osjećam se oke, povremeni problemi s okom ali je oke, prođe. Moram još samo što prije riješiti naočale, tj nova stakla jer ova su već u drami. Tj ja sam u drami s njima jer ne vidim baš najbolje više. Ali riješi se to.
Išla sam provjeriti koliko love bi bila samo stakla nova u stare okvire ... 80€! Znači isto kao u Hr. Mislila sam da će biti nešto abnormalno jer kao svi u Hr idu kupovat načale .... što je meni besmisleno ali oke . s novim okvirom oko 200 € ... što je realno isto kao u Hr što platim. Odlično !A ovdje okvira kakvih ti srce poželi !!

Potvrda o nekažnjavanju mi još nije stigla. Žene koje ste u Njemačkoj molim da mi napišete koliko ste vi to čekali?? Sada ima vć mjesec dana da je prošlo od toga .. i nitko ništa ne javlja, ne šalje .. a meni je zbog toga posao na čekanju!! Već je 12.mjesec. Planirala sam već 3. mjesec raditi a ja nisam ni krenula. Malooo frustrira jer ne znam ni koga da zovem, koga da pitam ... bespomoćna sam a to mrzim najviše od svega !! Pa Vas molim ako znate išta da mi javite ! Hvala !!

To je to uglavnom. Punooo toga sam nekako stavila ponovno na pauzu ... ne znam zašto .. jednostavno je tako trenutačno. Nisam sretna ali i oke je ... podijeljena mišljenja i osjećaje imam !

Kako se vi osjećate ? Počeli s pripremama za Božić? Znam da je možda rano ali nekako me baš veseli ... lampice me smiruju i vesele. A mislim da nam to svima treba !!

Pišem brzo, pišite mi !!

Advent br 1. koji sam napravila i poklonila !



Post je objavljen 28.11.2021. u 10:43 sati.