Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Kamion u moru...

...a pametnjakovići za tipkovnicama.

U Splitskoj luci se jučer dogodila nezgoda da se jedan kamion bez vozača "otkotrljao" sa rive i pao u more. Uzrok te nesreće je najvjerojatnije vozačeva greška, to da nije potegao ručnu niti ostavio mjenjač u brzini, a nagib rive (koji postoji radi otjecanja vode), vjetar (bilo je nevrijeme s kišom) i gravitacija su učinili ostalo...

Kamion u splitskoj luci 'otklizao' s parkirališta u more: Vozača nigdje nema, nije bio ni u vozilu

Iz mora izvučen kamion koji je otklizao s kopna, pomagali i ronioci


Međutim, nakon objave vijesti o toj nesreći popraćene video snimkom koju je snimio netko od slučajnih prolaznika, javila se u komentarima čitava vojska pametnjakovića sa uobičaenom floskulom "zašto snima umjesto da pomogne" i sličnim, uglavnom omalovažavajućim opaskama na račun snimatelja.

Po njihovom nakaradnom rezoniranju vidljivom iz njihovih komentara ispada da je veći problem u snimatelju i toj snimci, te da je maltene isključivo sam snimatelj kriv za tu nesreću, a ne faktor koji je tu nesreću izravno izazvao, u ovom slučaju vozač koji vrlo vjerojatno nije povukao ručnu kočnicu. Uz to, ne treba ni spominjati da ti isti pametnjakovići nisu u stanju shvatiti da oni sami ne bi niti znali da se nezgoda dogodila i koje su posljedice iste, da ne postoji snimka.

Štoviše, svi oni koji su iskoristili priliku za revno pljuvanje po snimatelju su si valjda u glavi zamislili scenarij u kojem je taj snimatelj, umjesto da snima, trebao otrčati pred kamion i golim rukama na mokrom klizavom betonu zaustaviti (sigurno 2-3 tone težak) kamion, i pri tome riskirati da ga kamion pregazi ili odgura u more!? Bilo je i komentara u stilu da je "mogao baciti nešto pod kotače"... a pitanje što točno, ako se u tom trenu nema ništa odgovarajuće pri ruci.

Realno u tom trenutku, jedini način na koji bi se kamion moglo zaustaviti jest da netko (uz uvjet da vrata kamiona nisu zaključana) uskoči u kabinu i potegne ručnu ili stisne nožnu kočnicu!... ako uspije to sve izvesti u tih 10ak sekundi, prije nego kamion padne u more. I on zajedno s njim. Sreća u nesreći jest da u trenutku pada kamiona u more, u kamionu nije bilo nikoga.

[Ovakva komentatorska pametovanja su uglavnom vrlo slična kao u situacijama kada negdje nešto gori, netko to snimi, snimka bude objavljena u medijima, a zatim društvenomrežni generali poslije bitke, kada vide snimku, smatraju da je snimatelj umjesto da snima valjda trebao dotrčati do vatre, izvaditi "malog" i mokriti po vatri, ako pri ruci nema vatrogasni aparat...].


Post je objavljen 27.11.2021. u 17:16 sati.